FOTO Porodici iz Mitrovice kuću progutao požar, HITNO potrebna pomoć

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon požara koji je zadesio dom porodice Sambolek šezdesetpetogodšnjoj Rozaliji i njenom sinu tridesetsedmogodišnjem Saši ostalo je samo ono odeće što su imali na sebi – sve ostalo progutao je plamen.

Požar se desio u utorak, 18. februara u popodnevnim satima u ulici Svetla na broju pet u Sremskoj Mitrovici. Na sreću niko se u tom trenutku nije nalazio u kući, ali je izgorelo bukvalno sve, od krova do poda, sav namešta, kompletna bela tehnika, odeća, obuća, sve uspomene, dokumena, lekovi, novac. Za samo nekoliko sati ostali su Rozalija i Saša bez krova nad glavom i potrebna im je pomoć svih nas.

„Majka u trenutku požara nije bila u Mitrovici, ona je nešto pre toga došla na nekoliko dana u posetu kod mene u Kruševac gde sam udata. Brat se, na sreću takođe nalazio van kući, otišao je do grada da završi neke poslove“, počinje Tamara, Rozalijina ćerka.

Ona dodaje da je majka još uvek kod nje, a da je brat trenutno smešten kod ujaka, s obzirom na to da je u njihovoj porodičnoj kući sada nemoguće živeti, jer pored toga što je sve izgorelo, plafon je urušen u svim prostorijama, urušen je i krov, a zidovi su natopljeni vodom i ispucali.

“Nije to bila velika kuća, ali njima sasvim dovoljna za život, međutim sada su došli u situaciju da nemaju krov nad glavom, nemaju ni osnovne stvari za život, odeću, obuću, dokumenta, sve je izgorelo”, kaže Tamara i dodaje da je utvrđeno da su uzrok požara neispravne električne instalacije.

Ona će pomoći onoliko koliko je to u njenoj moći, ali to neće svakako nije dovoljno, te poziva sve humane ljude koji imaju mogućnosti i volje da pruže pomoć Rozaliji i Saši.

“Brat je zaposlen, ali ne za stalno, dok je majka penzionerka i dijabetičar, te bi im svaka pomoć dobro došla i bila bih jako zako zahvalna svakome ko može da im je pruži, bilo u vidu garderobe (muška – XL, XXL, broj obuće 43; ženska L, XL, obuća 37), hrane, nekih drugih potrepština ili kroz novčana sredstva koja će im svakako biti preko potrebna za rušenje starog objekta kuće i izgradnju novog”, završava Tamara.

Svi zainteresovani ljudi koji bi da pomognu porodici Sambolek više informacija mogu da dobiju putem brojeva telefonaa 062/841-77-15 i 064/19-55-198.

Broj računa na koji možete uplatiti novac: 200-120885987-35.

Možda Vam se svidi i