Dečak iz Vlasotinca najverovatnije negativan na korona virus

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon potvrde da je šesnaestogodišnji Vlasotinčanin u petak hospitalizovan i privremeno izolovan na Infektivnom odeljenju leskovačke Opšte bolnice zbog sumnje na korona virus niko od nadležnih ne saopštava jesu li stigli rezultati njegovog testiranja. 

Dečakov test na korona virus je najverovatnije negativan, a to je danas posredno potvrdio i gradonačelnik Goran Cvetanović izjavom da u Leskovcu nema registrovanog slučaja korona virusa.

On je, ipak, naglasio da bi takve informacije trebalo da saopšti isključivo Ministarstvo zdravlja. 

– Dečak o kome su pisali mediji se sam javio lekarima i izrazio sumnju da je zaražen, a zdravstveni radnici su preduzeli sve mere opreza – rekao je Cvetanović.

Prema jutrošnjem izveštaju nadležnog ministarstva u referentnoj laboratoriji testirano je osam osoba, čiji su uzorci krvi dostavljeni u toku prethodnog dana, i niko od tih pacijenata nema korona virus.

U tom saopštenju ne piše da je među njima i mladi Vlasotinčanin, pa se tokom celog dana u javnosti samo pretpostavljalo da su i njegovi rezultati negativni. 

Mladić iz Vlasotinca je bio na sportskom takmičenju u Italiji, a lekarima se javio zbog povišene temperature i kašlja. On je, prema nezvaničnim informacijama, primljen u bolnicu u dobrom opštem stanju, a snimak njegovih pluća je pokazao da je nalaz uredan.

Izvor

Možda Vam se svidi i