Zbog kontakta sa zaraženim u kućnoj izolaciji sedmoro medicinara

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog kontakta sa pacijentom kod koga je potvrđen koronavirus u kućnoj izolaciji nalazi se sedam medicinara, pišu Novosti.
Prema saznanjima lista, u kućnoj izolaciji su doktorka, tehničar, tri medicinske sestre i dva laboranta. Oni neće dolaziti na posao 14 dana i moraće da reaguju na svaku promenu zdravstvenog stanja.
S obzirom na to da je pacijent kod njih bio u sredu već bi neki simptomi, ukoliko su zaraženi, trebalo da se pojave, ali simptome korone za sada nemaju i svi se dobro osećaju, navodi list.
Prostorije gde su vršeni pregledi, čekaonica i drugi delovi zgrade su odmah dezinfikovani.
Kako saznaje list, na virus nisu samo testirani članovi njegove porodice već i saradnici iz firme koji su u periodu kada je zaražen bili sa njim u kontaktu.
I njima je sugerisano da jedno vreme provedu u izolcaiji, bar dok ne stignu rezultati testiranja.
Niko od njih trenutno nema nikakve simptome i svi se dobro osećaju, navodi izbovor lista.

Prvi oboleli od novog korona virusa u Srbiji I. Đ. (43), koji živi u Bačkoj Topoli preduzetnik je, koji povremeno radi i u Mađarskoj.Testirana 91 osoba na korona virus, nalazi negativni
U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 91 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja koronavirusa, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlje Srbije.
Kako se navodi, do jutros u 8.00 nije bilo uzoraka testiranih na novi korona virus.
Prvi slučaj KOVID-19 potvrđen je u Srbiji u petak, 6. marta, a navodi se da je među zaraženim članovima posade na kruzeru kod San Franciska i jedan državljanin Srbije.

Izvor

Možda Vam se svidi i