Čeka nas pravo pravcato miholjsko leto

Od strane Ozon
0 komentar

Od prvog dana oktobra pa sve do samog njegovog kraja čeka nas prijatno vreme. Temperatura će se skoro čitavog meseca kretati oko prijatnih 20 stepeni.

Temperatura će gotovo svakodnevno biti od 12-25 stepeni Celzijusa uz mestimično oblačno vreme. Pojedinim danima će biti kiše.

Foto: AccuWeather / screenshot

Prvi vikend oktobra i dalje će biti varljiv

Nakon oblaka, kiše i svežijih temperatura tokom radnih dana, prvi oktobarski vikend doneće jako južno strujanje, pa bi, prema rečima meteorologa Marka Čubrila maksimumi u nekim mestima mogli da budu i oko 30 stepeni.

Subota

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano vreme širom naše zemlje. Najniže dnevne temperature biće između 10 stepeni u Prištini do 15 u Kragujevcu. Minimalna dnevna temperatura u Beogradu biće 14 stepeni.

Kako navodi Čubrilo, maksimumi će negde, posebno na zapadu Srbije biti i oko 30 stepeni Celzijusa, a svakako će se kretati od 25 do 29.

Subota će biti veoma vetrovita, nad većim delom Jadrana, posebno nad severnim i srednjim jugo će imati olujne, a posle podne na kratko i orkanske udare ponegde, dok će u košavskom području, posebno nad Banatom i jugom Bačke jugoistočni vetar imati udare i do 25m/s – smatra meteorolog.

Nedelja

Drugi dan vikenda donosi preokret, svežiju temperaturu, ali i padavine. Minimalne dnevne temperature kretaće se između 13 na Zlatiboru i 19 u Kragujevcu.

– Hladan front će u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom pre podneva zahvaiti veći deo regiona donoseći kišu, ponegde i grmljavinske pljsukove, slabljenje i prestanak južnog vetra, koji bi na severu prolazno okrenuo na severozapadni smer. Ukoliko ovakva dinamika kretanja fronta ostane u nedelju već svežije uz maksimum uglavnom od +19 do +23, samo na krajnjem istoku do oko +26 stepeni Celzijusa.

Naredne nedelje očekuje nas nestabilno vreme sa povremenom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, ali ne i hladno vreme.

You may also like