Preminula još jedna osoba, novih 111 slučajeva zaraze koronavirusom

Od strane Ozon
0 komentar

rema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Potvrđeno je 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom.17:14

U Šumadijskom okrugu dvoje novozaraženih

Od 120 obrađenih uzoraka u laboratoriji „Kraguj“, Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, koronavirus, potvrđen je kod dve osobe iz Šumadije. Jedna je iz Kragujevca, druga iz Aranđelovca.

U kragujevačkom Kliničkom centru, na lečenju je 16 pacijenata. Četvoro je na respiratoru.16:49

Premijerka Brnabić od svih gradonačelnika zatražila pojačanu kontrolu

Premijerka Ana Brnabić zatražila je od gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji da se pojača kontrola poštovanja preventivnih mera, preneo je Blic.

Kako navode, Brnabićeva zahteva od gradonačelnika i predsednika opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivnih mera, u zaštiti od koronavirusa bio na najvišem mogućem nivou.

U tom smislu, zatražila je da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i u zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima i da se to odnosi kako na zaposlene, tako i na građane. 

Bez novozaraženih u Jablaničkom okrugu u poslednja 24 sata

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

Zavod za javno zdravlje Leskovac je saopštio da je u poslednja 24 sata iz laboratorije „Vatreno oko“ i Instituta za javno zdravlje u Nišu stiglo 16 rezultata, od čega za grad Leskovac 13, i da su svi sa negativnim nalazom.15:19

Ustanove socijalne zaštite: Zaraženo 47 korisnika i 15 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 47 korisnika i 15 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.033, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 417, navodi se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, dodaje se u saopštenju. 

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 111 slučajeva korona virusa, dok je jedna osoba preminula. Testirano je 6.139 osoba, ukupno milion i 140.378 osoba.

U bolnicama je smešteno 276 pacijenata, od kojih je njih 23 na respiratorima.

U ponedeljak je registrovano 30 zaraženih koronavirusom, u utorak 65, dok je juče bilo 72 pozitivna uzorka. Ove brojke govore o blagom porastu broja zaraženih, zbog čega se stalno mora podsećati na oprez i ne sme se dozvoliti opuštanje.

Svako popuštanje discipline građana može usloviti ponovno razbuktavanje epidemije i nagli porast broj zaraženih, što se u poslednje vreme događa širom Evrope.

Kako bi zdravstveni sistem Srbije bio ojačan i spreman za eventualni težak scenario tokom jeseni i zime, u Batajnici i Kruševcu grade se nove kovid bolnice.

Radove na izgradnji bolnice u Batajnici obišao jd danas predsednik Aleksandar Vučić koji je poručio da će to biti multifunkcionalan zdravstveni objekat koji će moći da se koristi za različite namene. 

Najavio je da će Srbija u narednom periodu uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt od početka epidemije, kako bi se proverilo da li se broj poklapa sa brojem iz sistema. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odbacio je kao netačne informacije koje su se pojavile da je od kovida umrlo tri puta više ljudi nego što je zabeleženo u sistemu. 

You may also like