Ako propadne agencija turističke aranžmane vraća osiguranje?

Od strane Ozon
0 komentar

Ukoliko se turističke agencije zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa i gubitka licenci zatvore, onima koji su aranžmane uplatili do 30. septembra novac će vratiti osiguravajuće kuće, potvrđuju predstavnici turističkih agencija. Iz agencija se nadaju brzom rešenju uz pomoć kog će moći da povrate licence, u međuvremenu, obustavljaju prodaju aranžmana.

Turističke agencije u Srbiji juče su izgubile licence jer su osiguravajuće kuće odbile da ih osiguraju, sa obrazloženjem da je visok rizik, između ostalog i zbog pandemije kovida 19.

Menadžerka prodaje u turističkoj agenciji “Ponte” Nina Zarić kaže da se nada kako će se za novonastalu situaciju naći rešenje u narednih sedam do deset dana. Do tada je prodaja svih turističkih organizacija obustavljena.  

Tvrdi da za agenciju koju ona predstavlja gašenje nije opcija. Ali, kako kaže, u slučaju da se neka turistička agencija ugasi, svi putnici mogu aranžmane da naplate iz polise koja je do danas važila.

Svi ugovori koji su do sada napravljeni, zaključno sa jučerašnjim danom mogu da se naplate iz polise koja je bila vezana za prethodnu licencu”, kaže ona i dodaje:

“Svi putnici su obezbeđeni, tu nema nikakvih problema, ovo se sad tiče samo rada na dalje”.

Da oni koju su do juče uplatili aranžmane za neko putovanje ne bi trebalo da brinu za svoj novac, čak i ukoliko dođe do gašaenja agencije za koju su se odlučili potvrdio nam je i Miloš Belušević iz agencije “Big Blu”.

“Čak i ljudi koji su zaključili ugovore o putovanjima a nisu ih realizovali jer nije bilo moguće, pa su na osnovu njih uzeli vaučer o zamenskom putovanju, čak je i to pokriveno polisama koje su bile aktivne do 30. septembra”, objašnjava Belušević.

Dodaje da “Big Blue” ne razmišlja o zatvaranju, bez obzira na to što ove godine nije uspela da realizuje oko 75 odsto aranžmana.

Nova.rs

You may also like