Uspešna saradnja mitrovačkih i novosadskih neurologa

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Početkom nedelje u jedinici za moždani udar, prilikom praćenja stanja tromboliziranog pacijenta, dr Jovan Paunović, uz tehničku podršku informatičara Nenada Štrbačkog, obavio prvu konultaciju sa kolegama iz pokrajinskog Instututa za neurologiju, koja je omogućena zahvaljujući projektu telemedicine – delu Posebnog programa koji je za 2018. godinu, odobren i finansiran od strane Vlade AP Vojvodine, a kojim je obuhvaćeno svih 9 bolnica u Vojvodini.

Cilj programa je prevencija moždanog udara kroz nesmetanu i dostupnu komunikacionu mrežu, kako bi se pravovremeno reagovalo i sprečile teže posledice kod moždanog udara.

Reč je o informatičkoj opremi koja pruža mogućnost stalne komunikacije, putem video linka, sa neurolozima iz ove klinike, što je za naše neurologe veoma važno, u slučajevima pružanja trombolitičke terapije, u smislu konsultacija i postupanja sa pacijentima.

Da podsetimo, prva tomboliza na odeljenju neurologije uspešno je izvedena 08. novembra prošle godine, uz mentorstvo i permanentnu komunikaciju sa Institutom za neurologiju Кliničkog centra Vojvodine. Na ovaj način se i Odeljenje neurologije Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici svrstalo u red onih koji sprovode lečenje moždanog udara trombolizom.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i