Sremska Mitrovica – Akcija ozelenjavanja dvorišta Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” u Sremskoj Mitrovici biće realizovana u četvrtak, 28. novembra sa početkom u simboličnih pet do 12 časova.

Akcija se se realizuje u okviru programa #ŠtaNamTeško i volonterske akcije „Sadnice za maturatne“ koju organizuje Udruženje „Ruralni centar Sova“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine.

Ova akcija je sufinansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U sklopu akcije “Centar Sova” realizovao je i jednu radionicu sadnje i rasađivanja aromatičnog bilja sa učenicima prvog i trećeg razreda Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Salašu Noćajskom, zatim dve radionice sa starijom grupom u vrtićima “Zvezdica” u naselju “Marko Peričin Кamenjar” i u Stonogici” u Maloj Bosni. Uz rasađivanje biljaka deca su upoznatai sa temama vezanim za brigu i negu biljaka, o nicanju biljaka, kompostiranju i živom svetu.

Takođe volonteri “Centra Sova” i saradnici ozelenili su školska dvoriša osnove škole “Dobrosava Radosavljević Narod” u Noćaju sa 10 četinara, Srednje ekonmske škole sa 7 listopada, a  10 listopada biće posađeno i sutra u medicinskoj školi.

Svako stablo se računa u borbi protiv klimataskih promena, smanjenju karbonskog otiska i zato je veomaa bitno da se u radionice i akcije ozelenjavanja uključe deca svih uzrasnih kategorija.

You may also like