Primarna separacija otpada

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, danas je sa saradnicima ugostio predstavnike Ambasade Švedske u Srbiji, organizacije HELP, Ministarstva zaštite životne sredine, JKP “Komunalije” i Reginalne deponije “Srem – Mačva” – partnere na projektu Primarne separacije otpada (EISP 2) čija realizacija je i povod okupljanja.

Projektom je predviđeno, između ostalog, da svako domaćinstvo na teritoriji grada Sremska Mitrovica dobije besplatne kante za separaciju otpada.

Prema rečima gradonačelnika Sanadera primarna separacija otpada će znatno uticati na smanjenje onog otpada koji će biti trajno deponovan na Regionalnoj deponiji “Srem  -Mačva”, odnosno na povećanje onog otpada koji će moći da se reciklira i tako ostvari određena ekonomska dobit.

 “Švedska podržava reforme kao proces integracije Srbije u Evropsku uniju i obezbeđuje 3 miliona eura godišnje za projekte koji se tiču životne sredine. Izuzetno sam zadovoljan što smo danas u Sremskoj Mitrovici i što ćemo razgovarati o regionalnoj deponiji, liniji za separaciju otpada, ali i o projektu Primarne separacije otpada koji nas tek očekuje”, rekao je Ola Anderson, šef razvojne saradnje u ambasadi Švedske u Srbiji.

On je rdodao da je Sremska Mitrovica dobar primer koji bi ostali gradovi i opštine trebalo da prate.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Bojan 25.09.2019. - 6:35 am

Bio sam srećan kada smo dobili reciklažna ostrva, pomislio sam da se konačno krenulo sa neophodnom separacijom i reciklažom. A onda sam video da đubretari sasvim normalno već separatisan otpad ubacuju zajedno sa ostalim otpadom iz domaćinstava. Nadam se da će ova priča konačno zaista početi.

Komentari su zatvoreni.