Požar u Mačvanskoj Mitrovici lokalizovan, na terenu vatrogasci iz Mitrovice, Rume i Inđije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Jutros u 06:25 minuta Vatrogasno – spasilačka jedinica u Sremskoj Mitrovici dobila je dojavu da gori stara upravna zgrada nekadašnjeg Brodogradilišta “Sava” u Mačvanskoj Mitrovici u ulici Mačvanski kej.

Dolaskom na lice mesta, prema rečima nečelnika Jedinice Stevana Pejića, konstatovano je da je požarom zahvaćena kompletna krovna konstrukcija objekta i da se ceo krov urušio u tavanski prostor.

“Problem kod gašenja ovog požara je u tome što se radi o specifičnom objektu, gde je tavan bio pretvoren u kancelarijski prostor u kojem se pored nameštaja nalazila i arhiva, baš kao i na prvom spratu i u prizemlju. Objekat je stare gradnje i međusprtana konstrukcija je takozvani karatavan. Požar je za sada lokalizovan, ne širi se dalje, ali se uvukao u taj karatavan i dosta vremena je potrebno vatrogascima da ga otvore i ugase vatru”, rekao je Pejić.

Trenutno je na gašenju požara angažovano 11 vatrogasno – spasilačkih vozila i 21 vatrogasac. Na terenu su i vatrogasci iz lokalnih vatrogasno – spasilačkih jedinica iz Srema, onosno iz Rume i Inđije.

“Trenutno se intenzivno radi na otvaranju karatavana i gašenju požara u samom karatavanu”, rekao je Pejić.

Povređenih u požaru u objektu koji je nekoliko godina napušten nije bilo.

Možda Vam se svidi i