Plan detaljne regulacije centralnog dela naselja Laćarak

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Na nedavno održanoj sednici Skupštine Grad Sremsкa Mitrovica većinom odborničkih glasova usvojena je Odluкa o izradi plana detaljne regulacije centralnog dela naselja Laćarak.

Obuhvat plana ima preliminarnu površinu od oko 41 ha i četiri urbanistička bloka, a cilj donošenja istog je stvaranje uslova za urbanu rekonstrukciju i realizaciju nedostajućih sadržaja u postojećem okruženju.

Nešto više o Planu rekla je Mirjana Vašut, direktorica JP „Urbanizam“.

„Prošle godine „Urbanizam“ je izradio Plan detaljne regulacije centralne zone Mačvanske Mitrovice, pa je ovo sada da se tako izrazim, nekako jedan balans. Ono što je jako reći bitno istaći jeste da obuhvat Plana čine četiri bloka u onom osnovnom krstu glavne ulice u naselju Laćarak i da bi on trebao da doprinese tome da se upravo ta centralna zona dodatno urbano opremi i opredeli i da malo više liči na grad nego na selo. Svakako sa ovim Planom pokušaćemo da rešimo ili bar postavimo osnov za dalje uređene tog dela naselja, odnosno da rasteretimo gustu frekfenciju saobraćaja u glavnoj ulici“, rekla je Vašut.

Ona je dodala da će se u blokovima koji su obuhvaćeni Planom rešiti imovinsko pravni odnosi za postojeće objekte u javnoj nameni, kao i da će biti opredeljen prostor za izgradnju višeporodični stambeni objekti niže spratnosti.

Odluka o izrad PDR centralnog dela naselja Laćarak

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Gojko Antić 08.04.2019. - 6:34 pm

Sviđa mi se da se o tome razmišlja i razumno je da to neće biti u skorije vreme ! Laćarak ima odlične mogućnosti za napredak i sa tim da se nalazi na odličnom položaju . Ima reku ,nema nijedan sportski klub na vodi,neku fabriku ili nešto slično, ima prolaz auto puta a savršeni deo za priključak na isti nije ni u planu. Npr.put iz Laćarka prema Čalmi i Divošu trebalo bi napraviti priključak sa nadvožnjaka na auto put,s tim da se radi i Kuzmin- Sarajevo. Ima železničku prugu Beograd – Zagreb a nema železničku stanicu. Takođe ima pametne i sposobne ljude kojima bi putovanje vozom omogućilo brže i bolje poslovanje i školovanje. Veliko selo tj.sa mnogo stanovništva koje nema celom dužinom biciklističke i pešačku stazu koje bi takođe omogućilo mnogima lakše da odu na posao,bavljenjem,sportom,rekreacijom… Radi ugleda takvog mesta trebalo bi poraditi drvored kombinovan sa trešnjama i višnjama koje daje najlepši izgled u proleće ,a korisno je i pravi hladovinu. Ima još mnogo stvari koje bi mogle da se reše u kratkom roku a dovelo bi izgled mesta Laćarak popularnije i lepšim …

Komentari su zatvoreni.