Prikupljanje pesticidnog ambalažnog otpada i ove godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovogodišnja akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada na teritoriji Srema Udruženja proizvođača sredstava za zaštitu bilja „SECPA“ realizovaće se u periodu od 20. do 24. maja.

Tim povodom danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održan sastanka predstavnika „SECPA“ i predsednika mesnih zajednica.

Akcija se sprovodi petu godinu za redom sa ciljem da pomenuta ambalaža ne završi u komunalnom otpadu, divljim deponijama ili kanalima u atarima, i na taj način ugrozi zdravlje stanovništva, nego da se na pravilan način odloži i uništi. Pravilno odlaganje i zbrinjavanje pesticidnog otpada treba da postane i navika i obaveza svih poljoprivrednika koji koriste sredstva za zaštitu bilja.

„Akciju prikupljanja pesticidnog ambalažnog otpada realizujemo puti put na teritoriji Srema i nadam se da će ove u odnosu na prošlu godinu biti uspešnija, odnosno da će biti veći odziv poljoprivrednika, kojih je moram priznati iz godine u godinu sve više. Pre samog tretiranja useva obavestićemo sve poljoprivrede proizvođače kada i gde mogu odložiti svoj pesticidni otpad, delićemo kese koje mogu za tu namenu da koriste i jednostavno ćemo ih informisati o svim prednostima i značaju ove akcije“, rekao je ispred „SECPA“ inženjer poljoprivrede Sava Popović.

Domaćin današnjeg sastanka bila je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, koja će narednom periodu raditi na informisanju poljoprivrednika o pomenutoj akciji.

Više informacija o pravilnom skladištenju i odlaganju pesticidnog otpada možete pronaći na stranici www.secpa.rs.

RASPORED PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA NA TERITORIJI SREMSKE MITROVICE:

Možda Vam se svidi i