Folklorni karavan i ove godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiumart“ i Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i ove godine nastavlja saradnju u organizovanju koncerata gradskog folklornog ansambla „Branko Radičević“, po selima sa teritorije Sremske Mitrovice.

Ove godine, celovečernji koncert folklora, uz pratnju Narodnog orkestra,održan je najpre u Kuzminu, odakle je „Folklorni karavan“ krenuo pre tri godine, a gde su se ovog puta publici predstavili i domaćini – orkestar harmonika i folklorni ansambl Kulturnog centra Kuzmin.

Potom je koncert održan i u Domu kulture u Radenkoviću, gde je gradski folklorni ansambl nastupio prvi put. Vođeni idejom o izjednačavanju kvaliteta života na gradskom i seoskom području, organizatori planiraju da se do početka leta koncerti održe u još nekoliko sela.

„Želja nam je da se mladi animiraju i pokrene rad folklornih sekcija radi očuvanja tradicije i razvoja kulture i folklornog stvaralaštva, posebno u selima u kojima ovakve sekcije ne postoje. Podizanje kvaliteta života na seoskom području podrazumeva bogate kulturne sadržaje koje ima grad, pa je za očekivati da se uskoro i druge ustanove kulture u većem obimu predstave u mitrovačkim selima. Ulažemo napore da ožive seoski domovi kulture i da ponovo počnu sa radom folklorne i dramske sekcije, koje već godinama ne postoje u većini naših sela“, rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

Možda Vam se svidi i