Održan „Vinski park“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održan je treći po redu “Vinski park” – festival vina i hrane.

Učešće u “Vinskom parku” uzelo je 60 vinarija koje su posetiocima ove manifestacije ponudili preko 250 vrhunskih vina, kao i brojni proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva i raznih namaza.

Pored domaćih izlagača, na festivalu su se predstavili i vinari iz zemlja okruženja – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Čast da svečano otvori manifestaciju pripala je zamenici gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlani Milovanović.

„Veliki broj ljudi okupio se ovde na omiljeom mestu Mitročvana, pored Kamenog cveta u Gradskom parku. Večeras imamo više izlagača nego prošle godine, čak njih 60. Cilj festivala je da se izlagači povežu sa krajnjim korisnicima i da širimo vinsku kulturu u Sremu. Vinarije su iz Srema ali iz regiona i uprkos lošem vremenu ima veoma mnogo posetilaca. Vinski park je realizovan u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, uz organizaciju Grada Sremska Mitrovica, udruženja vinarija. Za hranu je zadužen Junior chief tim kao i prošle godine,” kratko je rekla Milovanović i poželela svima ugodno veče.

Ove godine zemlja gost “Vinskog parka” bila je Portugal, koja je imala i svoj poseban štand.

U muzičkom delu festivala nastupili su Kvartet „Maestre”, DJ i Aleksandar Dujin Orchestra.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Sremska Mitrovica, a organizatori su: Tursitička organizacija, Centar za kulturu „Sirmiumart”, Agencija za ruralni razvoj, Udruženje vinara i vinogradara „Srem Fruška gora” i mnoge druge organizacije i pojedinci.

You may also like