Obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama – 26. jun, Crveni krst Sremska Mitrovica obeležio je pod sloganom „Zdravstvo i pravosuđe-zajedno u suzbijanju droga“.

Tim povodom, volonteri Crvenog krsta Sremska Mitrovica su na postavljenom punktu u tržnom centru „Univerexport“ podelom propagandno-edukativnog materijala sugrađanima, pre svega mladima skretali pažnju na negativne posledice zloupotrebe droga. Istog dana, u prostorijama Crvenog krsta Sremska Mitrovica, održana je edukacija i radionica za nove volontere-edukatore u okviru Programa-Bolesti zavisnosti. Tema edukacije je bila „Droge i njihova zloupotreba“.

Cilj obeležavanjaovog datuma, s jedne strane je da se skrene pažnja javnosti na ovaj sve prisutniji problem kod mladih, ističući štetno delovanje droga po zdravlje i živote ljudi u zajednici, a sa druge strane nezakonita trgovina drogama podstiče kriminal, što ukazuje na postojanje i potrebe da se ojača delovanje i saradnja svih relevantnih institucija u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama .

You may also like