Novi bungalovi, električni autobus i igralište u SRP „Zasavica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica” nedavno su postavljena dva nova bungalova, kao i igralište za decu. Pored toga obezbeđen je i električni autobus za sve posetioce, a sve zahvaljući sredstvima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Sremska Mitrovica. Predstavnici svih donator danas su posetili Rezervat.

“Rezervat „Zasavica“ je imao puno sreće, jer je u prethodnom periodu dobio značajne donacije. Pre svega to je prvi električni autobus koji će služiti za vožnju turista po pašnjaku Valjevac, ali i bližoj okolini. Značajno je napomenuti da je ovo prevozno sredstvo potpuno ekološko i da ne zagađuje okolinu, što je nama zaista izuzetno važno, u Rezervatu ulažemo značajne napore da što manje zagađujemo prirodu”, objasnio je upravnik Rezervata Slobodan Simić.

Zahvaljujući donacijama na samom ulasku u rezervat postavljeno je i jedno dečije igralište.

“Igralište je već uveliko u upotrebi i koliko mogu da primetim naši najmlađi posetioci vrlo rado ga koriste. Ono što je nama kod njega najbitnije, a verujem i roditeljima, jeste da je igralište bezbedno s jedne strane, a s druge strane što je bitno za decu – zamiljivo je”, dalje priča Simić.

Pored igrališta i autobusa, zahvaljujući donaciji postavljena su i dva nova bungalova namenjena za prenoćište turista.

“Zahvaljujući bungalovima unapredićemo onaj deo naše ponude koji nam je nekako najslabija tačka, a to su smeštajni kapacteti. Naši gosti će osim jednodnevnih ekskurzija sada biti u mogućnosti da u Rezervati provedu i više dana. Uz kapm koji imamo bungalovi će zaista značajno povećati broj noćenja i domaćih i inostranih gostiju u to sam u potpunosti siguran”, rekao je Simić.

On se zahvalio svim donatorima, pre svega Švajcarskoj razvojnoj agenciji koja je jedan od inicijatora celokupne priče.

“Donacija nam je od velikog značaja, vrlo korisna, praktična i nadam se da će ona pospešiti ugođaj naših gostiju, ali i povećati njihov broj”, rekao je dalje Simić i za kraj dodao da će se Rezervat u narednom perodu dodatno opremiti električnim vozilima kroz jedan projekat prekogranične saradnje sa Republikom Hrvatskom.

Ukupna vrednost donacije iznosi oko 40.000 evra.

Možda Vam se svidi i