Ambasador Nemačke posetio Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Novi ambasador Nemačke u Srbiji gospodin Tomas Šib danas je posetio Sremsku Mitrovicu, a ugostio ga je gradonačelnik Vladimir Sanader.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Sremskoj Mitrovici. Upravo sam imao jedan opširan razgovor sa gradonačelnikom Sanaderom. Već šest mesci sam ambasador u Srbiji i smatram da je veoma važno da izađem iz Beograda i da posetim druge gradove i krajeve ove države. Krajnje je vreme bilo i da posetim Sremsku Mitrovicu i već znam da ću se ovde vratiti zato što mislim da treba još neke stvari ovom gradu da obiđem i vidim, danas za sve jednostavno nema vremena. Kada sam u poseti nekom gradu volim da razgovaram sa gradonačelnikom, ali i da posetim nemačku kompaniju koja u tom mestu posluje, naravno ako posluje. Svakako volim i da obiđem ili isipratim neki od projekata koji realizuje GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju”, rekao je gospodin Šib.

On se zahvalio gradonačelniku Sanaderu na otvorenom razgovoru, na kojem su, kako je istakao Šib, razgovarali o ekonomskoj situaciji i potencijalu Sremske Mitrovice.

“Mi kao ambasada uvek nastojimo da ohrabrimo nemačke kompanije da se anagažuju u Srbiji, a koliko znam u Sremskoj Mitrovici i već postoji jedna kompanija iz moje zemlje. Nadamo se da će ih doći i više u nekom narednom periodu, a mi ćemo svakako raditi na tome”, dodao je Šib.

Ambasador je naglasio da će sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima ostati u kontaktu kako bi ostvarili određenu saradnju u budućnosti i poželeo gradonačelniku dalji uspešan razvoj grada.

“Velika je čast i zadovoljstvo ugostiti nemačkog ambasadora s obzirom na sve bolje i intenzivnije odnose između Srbije i Nemačke. Poseta gospodina Šiba je sasvim siguran znak da je Sremska Mitrovica grad koji zavrednjuje pažnju. Nadam se da će nam u onome o čemu smo danas pričali, a to je dalji razvoj i Srbije i našeg grada Nemačka i Nemačka ambasada biti siguran i pouzdan partner”, rekao je gradonačelnik Sanader nakon sastanka.

On je ukazao ambasadoru Šibu na neke od problema sa kojima sa Mitrovica suočava iz oblasti ekologije i turizma, ali i govorio o planovima rešavanja istih.

Gradonačelnik je istakao da je za Sremsku Mitrovicu od izuzetnog značaja i pomoć Nemačke organizacije za međunardonu saradnju – GIZ sa kojom grad sarađuje na više projekata.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom ambasador Šib obišao je Carsku palatu, kao i mitrovčaki Karitas.

Možda Vam se svidi i