Sremska Mitrovica – Plenum Zajednice klubova lečenih alkoholičara Srbije održan je u subotu, 23. marta u Gradskoj Kući u Sremskoj Mitrovici.

Domaćin Plenuma bila je Uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, na čelu sa načelnikom Vojislavom Mirnićem.

„Ovo okupljanje predstavlja plenum koji organizuje Zajednica klubova lečenih alkoholičara Srbije već decenijama unazad. Ono što je specifičnost ovih plenuma za razliku od drugih običnih skupova gde stručni ljudi iznose svoje radove jesto to što imamo same članove klubova koji iznose svoje sopstvene radove na zadate teme. Ti radovi zaista imaju svoju težinu i jasan su putokaz o tome koliko oni uspešno napreduju u lečenju“, rekao je doktor psihijatar Aleksandar Vujošević, predsednik Zajednice i dodao da Zajednica postoji duže od 40 godina i da klubovi lečenih alkoholičara postoje u mnogim gradovima Srbije.

On ipak ističe da je njihov broj još uvek nedovoljan i da je upravo jedan od ciljeva Zajednice da oni budu dostupni u svim sredinama naše zemlje, odnosno svima koji imaju problem sa zavisnošću od alkohola i žele da ga reše.

„Grad Sremska Mitrovica bio je domaćin je jednog značajnog skupa. O alkoholizmu treba govoriti, jer nažalos to je bolest koja se sve češće javlja kako u Sremskoj Mitrovici, tako i čitavoj Srbiji, upravo zbog toga u Planu javnog zdravlja Grada Sremska Mitrovica alkoholizam zauzima značajno mesto. Savet za javno zdravlje je tu temu prepoznao kao izuzetno značajnu i brojne aktivnosti koje budemo sprovodili imaće za cilj prevenciju alkoholizma, pomoć pri lečenju te bolesti zavisnosti i samo podizanje svesti o svim negativnim pojavama koje ona nosi sa sobom“, rekao je načelnik Mirnić.

U Sremskoj Mitrovici još uvek ne postoji klub lečenih alkoholičara, ali prema njegovim rečima, u narednom periodu u planu je osnivanje jednog.

Možda Vam se svidi i