Nastavlja se ozelenjavanje Mitrovice i njenih sela

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru akcije “Za čistiju i lepšu Sremsku Mitrovicu” koju realizuje Javnonkomunalno preduzeće “Komunalije” na teritoriji samog grada, ali i njemu pripadajućih sela biće posađeno 1.000 sadnica crnog bora.

Akcija je u toku današnjeg dana realizovana u sremskomitrovačkom naselju “Matija Huđi”.

“Ovih dana radimo na ozelenjavanju kako same Sremske Mitrovice, tako i svih seoskih naselja, pa tako u okviru velike akcije koju sprovodimo 500 sadnica biće posađeno u gradu, a isto toliko i u selima”, rekla je Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP „Komunalije.

Ona je dodala da su do sada akcije realizovane u naseljima “Marko Peričin Kamenjar”, “25. Maj”, Stari most, zatimradilo se na ozelenjavanju Spomen groblja i ulice Vojvode Stepe.

“Ovom akcijom učinićemo naš grad zelenijim, čistijim, lepšim”, rekla je Milković.

Podršku akciju pružio je i Grad Sremska Mitrovica, a u to ime ozelenjavanje naselja „Matije Huđi“ ispratio je načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

“Kao što smo pominjali u prethodnom periodu, a najviše kada smo radili rekonstrukciju Železničke ulice, lokalna samouprava će učiniti sve što je u njenoj moći ne samo da zaštiti platane koji se tamo nalaze, nego i da poveća njihov broj. Takođe, tada smo govorili i da je strateško opredeljenje Grada Sremska Mitrovica ne da seče sadnice, nego da ih sadi, odnosno povećava zelene površine na teritoriji grada, a današnja akcija upravo to i pokazuje. U narednom period ćemo svakako nastojati da ovakve i slične akcije učestalimo i da u bliskoj budućnosti posadimo što je veći mogući broj sadnica na teritoriji grada, posebno u stambenim naseljima”, rekao je Jokić.

On se zahvalio Javnom preduzeću “Srbija šume” koje su obezbedile sadnice i “Komunalijama” koje su zadužene za realizaciju akcije.

Možda Vam se svidi i