Narednih dana startuje druga faza radova na izgradnji nove „Popovićeve“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici u narednih desetak dana ulaze u drugu fazu.

Trenutno se, prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića, privode kraju radovi na izgradnji samog “kostura” škole.

“Ušli smo u završnicu radova u okviru prve faze projekta, a već u narednih desetak dana izvođač bi trebalo biti uveden i u drugu fazu radova. Ono što je za projekat plus i olakšavajuća okolnost u čitavom ovom postpuku jeste što imamo istog izvođača obe faze, tako da neće doći do pauze između faza ili nekih preklapanja”, rekao je Jokić.

On dodaje da je ideja da objekat bude kompletno zatvoren u smislu spoljnih radova i stolarije do početka zime, kako bi se tokom zimskog vremenskog perioda mogli izvoditi radovi u unutrašnjosti objekta.

“Očekujemo da će škola biti kompletno završena i da će đaci u nove klupe sesti 1. septembra 2020. godine. Za sada svi radovi se izvode planiranom dinamikom i onako kako je to predviđeno projektom”, rekao je načelnik.

Podsećanja radi, prva faza projekta izgradnje novog objekta Osnove škole “Jovan Popović” obuhvata grube betonsko – armiračke radove. Vrednost ove faze iznosi oko 77 miliona dinara, od toga je Uprava za kapitalna ulaganja učestvovala sa 60 miliona, a Grad Sremska Mitrovica sa oko 17 miliona dinara.

Druga faza obuhvata sve one radove kako bi objekat bio u potpunosti završen u skladu sa projektom, to znači uređenje kompletnog prostora, od stolarije, preko podova, izolacije, fasade, instalacija… Vrednost ove faze radova iznosiće oko 258 miliona dinara od čega će Uprava za kapitalna ulaganja izdvojiti 200 miliona, a ostatak lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i