Ministri Lončar i Đorđević posetili Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas su posetili Sremsku Mitrovicu i tom prilikom obišli rekonstruisanu zgradu u kojoj su smešteni Republički fond za zdravstveno osiguranje i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Zgrada se nalazi u ulici Svetog Dimitija, a datira sa kraja pedesetih godina prošlog veka. Vrednost projekta rekonstrukcije koji je finalizovan tokom ove godine iznosila je 107,7 miliona dinara, a finansiran je od strane upravo dva gore pomenuta ministarstva.

“Saradnjom ministarstva na čijem sam čelu sa Ministarstvom zdravlja, zatim Republičkim PIO i Fondom za zdravstveno osiguranje uradili smo jedan veliki posao, rekonstruisali smo zgradu u kojoj se nalaze, za Mitrovčane, bitne institucije. Vrednost projekta je nešto više od 109,7 miliona dinara i zajednički je finansiran od strane dva ministarstva i to u odnosu 60% – 40%, baš kako se objekat i koristi, odnosno 60% kapaciteta objekta koristi Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a 40% Republički fond za zdravstveno osiguranje”, rekao je prilikom obilaska zgrade ministar Đorđević.

On je dodao da će se Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u budućnosti fokusirati na ovakve i slične projekte u gradovima i opštinama širom Republike Srbije.

Ministar Lončar je kratko podsetio da je rekonstruisana zgrada pre početka radova bila u izuzetno lošem stanju, da je prokišnjavala i da su uslovi za rad bili na nezavidnom nivou.

“Urađeno je dosta toga i mislim da je to dobro za sve građane koji žive ovde i koriste usluge oba fonda. Razgovarali smo sa zaposlenima i sa korisnicima koji su izrazili zadovoljstvo izvedenim raovima i uslovima koji su im isti obezbedili. Mislim da je to bila naša obaveza i da treba ovakve projekte da realizujemo gde god se ukaže potreba. Zaposlenima u PIO i Fondu zdravstvenog osiguranja želim puno sreće u radu, a korisnicima da brzo i efikasno završavaju svoje poslove”, rekao je ministar Lončar.

Obilasku rekonstruisane zgrade pridružili su se i ministar Branislav Nedimović, kao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i njegova zamenica Svetlana Milovanović, zatim Tomislav Janković, predsednik Skupšine grada, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, Momir Gajić, ispred Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i predstavnik Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zoran Berežni. Pre samog obilaska svi pomenuti prisustvovali su radnom sastanku u Gradskoj kući.

“Podjednako je bitno da kako lokalni organi, tako i organi pokrajinskih i republičkih institucija imaju dobre uslove za rad, jer oni su tu pre svega zbog ljudi koji ovde žive i koji su korisnici njihovih usluga. Konkretno rekonstrukcija ove zgrade će doprineti da naši sugrađani mnogo lakše ostvaruju svoja prava, kako u oblasti penzijskog i invalidskog, tako i u oblasti zdravstvenog osiguranja”, rekao je gradonačelnik Sanader.

Za kraj on se zahvalio ministrima na obezbeđenim sredsrvima i izrazio nadu da će se dobra saradnja između njih i Grada Sremska Mitrovica nastaviti i u budućnosti.

You may also like