Ministar Đorđević posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je posetio Sremsku Mitrovicu.

Ministar je tokom posete u Gradskoj kući prvo obišao prodajnu izložbu učenika i profesora ŠOSO „Radivoj Popović“, korisnika usluga Dnevnog boravka i još nekoliko mitrobvačkih udružena, zatim je imao sastanak sa predsednikom Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislavom Jankovićem, zamenicom gradonačelnika Svetlanom Milovanović, načelnikom Uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Vojislavom Mirnićem i direktorom Centra za socijalni rad „Sava“ Branislavom Vukmir.

“Mi smo danas iskoristili priliku i posetu ministra Đorđevića da ga upoznamo sa svim onim segmentima funkcionisanja lokalne samouprave koji su upravo naslonjeni na ministarstvo na čijem je čelu, kao i da mu ukažemo na sve one aktivnosti koje smo realizovali u prethodnom periodu i rezultate istih, a je pre svega smanjenje stope nezaposlenosti, zatim smo predstavili sve usluge socijalne zaštite koje su vezane za ministarstvo, kvalitet tih usluga i iznos sredstava koja su neophodna da bi se one realizovale, kao i o temama koje se tiču samog finansiranja udruženja građana. Ono što nas je posebno obradovalo to je što smo kao lokalna samouprava dobili pozitivnu ocenu na rad od samog ministra i mi ćemo se truditi da u narednom periodu povećamo broj i kvalitet usluga koje pružamo, kao i iznose sredsatava koje izdvajamo za iste”, rekao je nakon sastanka predsednik skupštine Janković.

On je istakao da stopa nezaposlenosti u Sremskoj Mitrovici iznosi oko 8%, odnosno stalno zaposlenje ima više od 20.000 stanovnika.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, Ministar Đorđeviće je obišao Dnevni boravka za decu, mlade i odrasla lica sa smetnjama u razvoju.

“Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali priliku da ugostimo ministra Đorđevića i da mu naši korisnici pokažu koliko su kreativni, koliko su za njih sve važne aktivnosti koje se u Dnevnom boravku realizuju, a zatim i sama izložba na kojoj su uzeli učešće, a koju je ministar obišao. Važno je da svima pokažemo koliko oni mogu i da su deo našeg društva”, rekao je Negovan Nikolić, direktor ŠOSO „Radivoj Popović“.

Dnevni boravak je organizaciona jedinica Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”. U njemu trenutno svakodnevno boravi 35 korisnika.

Možda Vam se svidi i