Mališani iz Mačve na Etno festivalu „Narodna tradicija“

Od strane Ozon
0 komentar

Na nedavno održanom 12. po redu Etno festivalu predškolskih ustanova Vojvodine „Narodna tradicija“ nastupili su i mališani folklorne sekcije sremskomitrovačke Predškolske ustanove „Pčelica“, tačnije objekta „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Ovaj Festival je između ostalog poseban po tome što se svake godine održava u drugom mestu, a ove godine je isti bio organizovan u Srpskom Miletiću. Domaćin festival bila je Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka.

Na Festivalu tradicionalnim dečjim igrama i narodnim običajima deca predstavljaju multikulturalnu zajednicu mesta u kome žive, pa su se tako mališani iz “Laneta” predstavili ”Spletom igara iz Mačve”.

Decu su u Srpskom Miletiću predvodili kordinatori foklorne sekcije: Jasmina Jovanović, Nebojša Mijić i Ivana Glavašević, uz tehničku pomoć vaspitača: Jelene Šumarevićč, Andree Lozić i medicinske sestre-vaspitača Biljana Turudić, a sve u pratnji direktorice PU „Pčelica“ Biljane Cvijetić i predstavnika „Pčelice“ u Udruženju vaspitača Vojvodine Dragane Anđanski.

Pored mališana iz Mačvanske Mitrovice učešće na Festivalu uzela su još i deca iz Šida, Кanjiže, Novog Кneževca, Sombora, Bačke Topole, kao i predstavnici PU „Poletarac“. Festival u Srpskom Miletiću okupio je 220 dece.

You may also like