„Dan nauke“ u Osnovnoj školi „Sveti Sava“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom Novembarskih dana, u utorak, 12. novembra u Osnovnoj školi “Sveti Sava“ održana je manifestacija pod nazivom „Dan nauke“.

Manifestacija je otvorena himnom škole koju je izveo školski hor pod pratnjom nastavnice Jelene Stojaković.

Brojnim aktivnostima učenici su pokazali koliko su zainteresovani za ovakve događaje. Svoje znanje su predstavili na velikom broju štandova na kojima su izvodili raznovrsne eksperimente. Učenici su samostalno radili oglede iz biologije, fizike i hemije. Predstavili su modele parne mašine, drona i dvotaktnih motora. Dokazivanje tvrdoće vode, erupcija vulkana, elektromagnetne sile samo su neke od zanimljivosti koje su mogli posetici manifestacije da vide.

Takođe, u okviru „Dana nauke“ učenici su mogli da se zabave rešavanjem ranih slagalica, igrama rečima, rešavanjem zanimljivih matematičkih problema, mešanjem tečnosti različitih boja i gustine…

S obzirom da se nalazimo u eri digitalizacije, posetioci ove manifestacije su mogli da rešavaju različite kvizove i igraju kompjuterske igrice iz biologije i geografije, koje su učenici samostalno napravili.

Manifestaciju je posetio veliki broj učenika i nastavnika iz drugih škola kao i predškolci PU “Pčelica“.

Ovakve aktivnosti u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ su uobičajena stvar. Učenici sa svojim nastavnicima obeležavaju važne datume tokom školske godine. Na taj način učenici se upoznaju sa mnogobrojnim problemima koji postoje u savremenom svestu i razvijaju svest o očuvanju prirode, radoznalosti duha, važnosti znanja i učenja i svega onoga što je naučeno, istraženo i dokazano eksperimentima na redovnim časovima, dodatnoj nastavi i u okviru različitih radionica.

You may also like