Sremska Mitrovica – Tradicionalni, 30. Međunarodni Futsal turnir Sremska Mitrovica 2017/18 koji je organizovan pod pokroviteljstvom grada, okupio je 92 ekipe u šest kategorija.

Za šesnaest radnih dana koliko je trajao turnir na parketu hale „Pinki“ oko hiljadu igrača malog fudbala takmičilo se za naziv najbolje ekipe, golmana, strelca, igrača, ukupno je odigrano 144 utakmice i postignuto 1100 golova.

Dok drugi gradovi beleže daleko manji broj prijavljenih ekipa na turnirima, Sremska Mitrovica ima sve veći broj onih koji žele da se takmiče na ovom odavno već „prestižnom“ turniru gde se pojavljuju naši najboji igrači malog fudbala. O tome govori i podatak da su u ekipama veterana igrali nekadašnji članovi futsal reprezentacije Srbije, Šošo, Tepavčević, Živić, Popović, Jančevski, Borojević…

U pobedničkoj ekipi u kategori Seniora igrali su igrači našeg najtrofejnijeg kluba malog fudbala, Ekonomac iz Kragujevca, višestrukog prvaka Srbije i učesnika Futsal lige Šampiona. Na ovom turniru igrali su pod pokroviteljstvom „Sind“ iz Šapca. U sastavu ekipe su i članovi Futsal reprezentacije Srbije, golman Antonić, igrači Rnić i Popović, Brazilci Rafael i Fejtosa. Borisov iz Belorusije.

Veliki broj posetilaca na tribinama hale „Pinki“ pokazatelj je da će ovaj turnir koji je jedan od najjačih i po broju ekipa i po besprekornoj organizaciji, još dugo godina privlačiti ljubitelje malog fudbala u jedan od najlepših sportskih objekata u Srbiji, Poslovno sportski centar „Pinki“.

U konkurenciji pionira prvo mesto osvojila je ekipa „SREM 2“ koja je na finalnoj utakmici pobedila ekipu „SREM 1“.
Pobednička ekipa igrala je u sastavu: Koplić Aleksa, Martinović Nikola, Simić Nemanja, Marin Nikola, Batalo Ivan, Nikšić Miroslav, Draganović Nikola, Milanović Dejan, Grgić Dario, Tomašević Ilija.
„Srem 2“ pobedio je rezultatom 4:2 golovima Simić-1, Nikšić-1,Milanović-2.
Za Srem 1 golove je postigao Ćirić-2.
Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Novaković Gavrilo iz ekipe „Srem 1“.
Najbolji strelac je Lazar Ćirić, takođe iz ekipe „Srem 1“.
Za najboljeg igrača proglašen je Simić Nemanja iz ekipe „Srem 2“.

U konkurenciji kadeta prvo mesto osvojila je ekipa „SREM 2“ u sastavu: Dudić Ognjen, Milošević Duško, Lazić Uroš, Prijić Bojan, Gaćeša Bojan, Lužajić Ognjen, Čonjagić Nikola, Mađarovski Dušan, Grgić Dario, Bosančić Milan.
Ekipa „Srema“ pobedila je na finalnoj utakmici vršnjake iz FK „BORAC“ iz Ilinaca boljim izvođenjem penala rezultatom 5:4 pošto je u regularnom delu utakmice rezultat bio nerešen 2:2.
Najbolji golman u ovoj kategoriji je Dudić Ognjen iz ekipe „Srem 2“.
Najbolji strelac je Mađarovski Dušan, takođe iz ekipe „Srem 2“.
Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Ristović iz ekipe „Borac“ iz Ilinaca.

U konkurenciji starijih veterana prvo mesto osvojila je ekipa „MENJAČNICA EVROPA“ iz Laćarka u sastavu: Zarić Veljko, Konjević Dragan, Bugadžija Saša, Mitrović Budimir, Sladojević Draško, Herceg Slavko, Marković Zoran, Šeik Željko, Mojić Dragan, Pejović Predrag.
Laćarci su na finalnoj utakmici pobedili „SIM MARKET“ rezultatom 3:1 golovima Mitrovića -2 i Mojića-1. Pogodak za „SIM market“ postigao je Rakićević-1.
Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Rakićević Zoran iz ekipe „SIM market“.
Najbolji strelac i igrač je Mitrović Budimir iz ekipe „Menjačnica Evropa“ iz Laćarka.

Kod omladinaca prvo mesto osvojila je ekipa „EHO ELIT“ iz Šapca u sastavu: Markovački Jovan, Ručnov Petar, Filipović Mihajlo, Aćimović Mihajlo, Lukić Viktor, Petrović Miloš, Glilšić Saša, Ilić Dušan, Galečić Fedor, Pavlović Strahinja.
Ekipa iz Šapca pobedila je na finalnoj utakmici „SPLAV KRUG“ iz Mačvanske Mitrovice rezultatom 5:3 golovima Glišića-3, Lukića-1, Pavlovića-1.
Golove za „Splav Krug“ postigli su Mađarovski-2, Bosančić-1.
Najbolji golman u ovoj kategoriji je Vitasović Filip iz ekipe „Splav Krug“ iz Mačvanske Mitrovice.
Najbolji strelac je Vukotić Slavko, takođe iz ekipe „Splav Krug“ iz Mačvanske Mitrovice.
Najbolji igrač je Glišić Saša iz ekipe „Eho elit“ iz Šapca.

U konkurenciji mlađih veterana prvo mesto osvojila je ekipa „MITROPREVOZ“ iz Sremske Mitrovice u sastavu: Mitrović Budimir, Jovanović Zoran, Vujović Vladimir, Milošević Željko, Teodorović Mirko, Skorupan Damir, Milanović Nenad, Milinković Saša i Delić Jovica.
„Mitroprevoz“ je na finalnoj utakmici bio bolji od „GOLD ŠPED DOLCE CAZA“ rezultatom 3:0 golovima Skorupan-2, Milanović-1.
Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Delić Jovica iz ekipe „Mitroprevoz“.
Najbolji strelac je Skorupan Damir, takođe iz ekipe „Mitroprevoz“.
Najbolji igrač je Živić Milan iz ekipe „Gold Šped i Dolce Caza“ iz Sremske Mitrovice.

U konkurenciji seniora prvo mesto osvojila je ekipa „SIND“ iz Šapca u sastavu: Antonić Aleksa, Rnić Nikola, Knežević Milan, Popović Darko, Lazić Slobodan, Jerković Milan, Rafael Igor, Tales Fejtosa, Vitalij Borisov.
„SIND“ je na finalnoj utakmici pobedio „MOBEZA“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 9:4 golovima Rnić-2, Knežević-1. Jerković1, Popović-1, Rafael-2, Fejtosa-2.
Golove za „Mobezu“ postigli su Miražić-1, Đuričić-1, Arsić-2.
Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Radmanović Miljan iz ekipe „Mobeza“ iz Sremske Mitrovice.
Najbolji strelac je Nikola Rnić iz ekipe „Sind“ iz Šapca.
Najbolji igrač je Rafael Igor, takođe iz ekipe „Sind“ iz Šapca.

Nagrade najbojim ekipama i pojedincima uručili su Tomislav Janković, predsednik Skupštine grada i predsednik organizacionog odbora turnira, zatim Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu i Dragan Ković, predsednik upravnog odbora Sportskog centra.

Piše: D. Simunović
Foto. PSC „Pinki“

Možda Vam se svidi i