Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio mitrovački kasarnu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, zajedno sa predstavnicima Grada Sremska Mitrovica posetio je kasarnu „Boško Palkovljević Pinki“ i tom prilikom obišao novoizgrađene i objekte u izgradnji za smeštaj borbene tehnike.

Ministar je prilikom obilaska kasarne rekao da će Srbija u ovoj i narednoj godini izdvojiti sredstva da se sva borbena tehnika stavi „pod krov“, da se saniraju posledice NATO agresije i da se stvore najbolji mogući uslovi za rad pripadnika Vojske Srbije.

On je dodao da je u kasarni u Sremskoj Mitrovici uloženo više od milion evra i zahvalio se lokalnoj samoupravi na pruženoj pomoći.

„Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u razvoj i lokalne zajednice i čitave zemlje“, rekao je Vulin.

 

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader kratko je rekao da je saradnja između lokalne samouprave i kasarne uvek bila jako dobra i izrazio nadu da će tako ostati i u budućnosti.

 

U decembru 2015. godine počeli su prvi radovi na izgradnji hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ i do sada su završena 3 hangara za oklopna vozila, a u toku je izgradnja još jednog, četvrtog po redu.

 

Kasarnu „Boško Palkovljević Pinki“ danas su posetili još i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i general-potpukovik Milosav Simović.

Možda Vam se svidi i