Zločini bez kazne

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremski i mačvanski poljoprivrednici sve češće su meta lopova koji prazne rezervoare njihove poljo mehanizacije, prijava policiji ovakvih krađa skoro pa i nema, ali priče o njima su sve glasnije.

Da li je ovu pojavu ponovo aktuelizovala visoka cena goriva ili generalna besparica teško je utvrditi, možda ipak činjenica da se ovakvi lopovluci teško dokazuju, izuzetno retko prijavljuju policiji i često ne registruju odmah nakon učinjenog dela, pogotovo tokom zimskog perioda.

Poljo mašine, tačnije traktori i kombajni su glavne mete, jer u njih poljoprivrednici sipaju velike količine goriva, koje tokom noći zna da bude znatno umanjeno ili čak da ga skoro u potpunosti nestane.

Uzimajući u obzir da poljo mašine najčešće budu parkirane u zadnjem delu dvorišta, do njih lopovi lakše i neprimetnije stižu, a čitava krađa realizuje se u kratkom vremenskom roku, jer rezervoari tih mašina u većini slučajeva ne mogu da se zaključaju i na taj način lopovima je „posao“ olakšan, nema potrebe za obijanjem istih.

Vlasnici krađe često ne primete odmah, a i kada primete ne prijavljuju ih policiji, kako kažu ne mogu da dokažu koiko goriva je u rezervoaru bilo i koliko je nestalo, ali oni stopostotno znaju da su i koliko oštećeni.

Poslednih dana kradljvci goriva „harali“ su Salašom Noćajskim, međutim kako je za Ozon potvrđeno iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici nikakvih prijava nije bilo, što potvrđuje gore navedenu priču. Ovi lopovluci najčešće prolaze bez otkrivenog krivca, ali sa velikom materijalnom štetom za poljoprivrednike.

You may also like