Za vaspitačicu iz Šuljma čula je cela Srbija

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Slobodanka Cica Grčić, vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u sremskomitrovačkoj Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, izdvojenom odeljenju u Šiljmu ovogodišnji je dobitnik republičke Svetosavske nagrade.

Slobodanki je priznanje za doprinos obrazovanju nedavno uručio lično ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a danas su je na radnom mestu obišli predstavnici lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica.

Zatekli su je okruženu „njenim mališanima“ koju su uz pratnju na harmonici pevušili jednu dečiju pesmicu.

Za Slobodanku posao vaspitača je najlepši na svetu, a Svetosavska nagrada je samo pokazatelj koliko energije, pažnje i ljubavi ona ulaže u njega.

„Republička Svetosavska nagrada je, po mom mišljenju, najveće priznanje koju jedan prosvetni radnik može da dobije i ja još uvek ne verujem da sam njen dobitnik. Ona je obavezujuća i znači da ću se i u budućnosti još više turditi da doprinesem obrazovanju, pre svega na predškolskom planu“, rekla je popularna Cica.

Ona je dodala da današnjoj deci nije ni malo lako odrastanje, da se susreću sa mnogobrojnim izazovima i iskušenjima, te da im od najmlađeg doba treba pomoći da iste prevaziđu na najbolji mogući način.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović ispred lokalne samouprave kratko je rekla da je Slobodanka za primer i ponos celom gradu.

Direktorica PU „Pčelica“ Miroslava Ilijić je dodala da u ustanovi radi dosta dobrih i kvalitetnih vaspitača, a da je Slobodanka svakako jedna od njih. Njen dosadašnji uspešan rad i postignuća, prema rečima Ilijić, najbolje govore o kvalitetu Slobodankinog rada.

Slobodanka u izdvojenom odeljenju predškolske ustanove „Pčelica“ u Šuljmu u kojem trenutno boravi 9 mališana starosti od 4 do 6 godina, radi već četiri godine, dok se poslom vaspitača bavi jednu deceniju.

Nešto više o samoj dodeli republičkih Svetosavksih nagrada možete pročitati ovde.

Možda Vam se svidi i