Oni su ponos Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalno i ove godine izabrani si najbolji sportisti grada Sremska Mitrovica, a titulu najboljeg seniora u 2017. godini poneo je Marko Tomićević, kajakaš KK “Val”.

Svečana dodela priznanja upriličena je danas u Gradskoj kući u prisustvu gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera, njegove zamenice Svetlane Milovanović, predsednika Skupštine grada Tomislava Jankovića, načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilije Nedića, predstavnika Sportskog saveza grada, mnogobrojnih sportskih radnika, sportista i roditelja.

Prema rečima načelnika Nedića 2017. godina bila je do sada najuspešnija kada je reč o sportu u Srbiji, ali i za Grad Sremsku Mitrovicu. Podjednako su se nizali uspesi kako u pojedinačnim, tako i u kolektivnim sportovima.

Čestitajući svim dobitnicima nagrada, načelnik Nedić se zahvalio sportistima što na ovakav način reprezentuju Grad Sremsku Mitrovicu i poželeo im puno uspeha u daljem radu.

Marko Tomićević, najbolji sportista u kategoriji seniora u ime svih nagrađenih zahvalio se lokalnoj upravi i Sportskom savezu grada na dodeljenom priznanju koje, kako kaže, vidi kao nagradu za sve postignute uspehe u protekloj godini, ali i podsticaj da se istim tempom nastavi i tokom 2018.

Specijalne nagrade za uspešan dugogodišnji trenerski rad i veliki doprinos razvoju sporta na današnjoj svečanosti dodeljene su Dragiši Đorđiću, treneru AK „Srem“ i treneru Judo kluba „Sirmium“ Velimiru Vukoliću, dok je priznanje za najperspektivnijeg mladog trenera otišlo u ruke Ivi Vinković iz Karate kluba „Srem“.

Nagrade za najbolje sportiste podeljene su u nekoliko kategorija i to:

Najuspešniji pioniri:
1. Sara Kiš, AK „Sirmium”
2. Anja Vlajić, AK „Srem“
3. Nikolina Grubiša, Karate klub „Srem“

Najuspešniji kadeti:
1. Olivera Mihajlović, Kajakaški klub “Val”
2. Slavko Stević, AK „Srem“
3. Anastasija Bajuk, Kajakaški klub “Val”

Najuspešniji juniori:
1. Marija Dostanić, Kajakaški klub “Val”
2. Nikola Mišković, KK “Mega Bemax”
3. Bojan Zdelar, Kajakaški klub “Val”

Najuspešniji seniori:
1. Marko Tomićević, Kajak klub “Val”
2. Marija Vučenović, AK “Srem”
3. Aleksandra Mihajlović, Gradski ženski odbojkaški klub „Srem Eaton Tempo“.

Možda Vam se svidi i