Ministarstvo dodelilo Svetosavske nagrade: Među dobitnicima vaspitačica „Pčelice“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo je tradicionalne Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju, a među dobitnicima našla sa i vaspitačica sremskomitrovačke Predškolske ustanove „Pčelica“.

Nagrade je, na Savindan, dobitnicima uručio ministar Mladen Šarčević.

On je na svečanosti rekao da nagrada odražava viševekovni duh Sveosavlja i da se za nju se vredi boriti i dodao da su dobitnici pojedinci, ustanove i kompanije u zajedničkoj misiji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, misiji unapređenja obrazovanja.

Za doprinos obrazovanju Svetosavsku nagradu dobila je Slobodanka Grčić, vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU „Pčelica“ iz Sremske Mitrovice.

Radeći u izdvojenom odeljenju Slobodanka je učinila da vrtić postane centar dešavanja u usnulom fruškogorskom selu Šuljam. Posebno je posvećena pružanju podrške deci iz osetljivih grupa i razvoju saradnje sa roditeljima. Inicijator i nosilac brojnih inovatnih programa i projekata i autor stručnih radova.

Pored nje još Svetosavske nagrade dobilo je još 22 pojedinca, firmi i ustanova. Spisak dobitnika možete pronaći na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

You may also like