Vredna donacija Ambasade Norveške

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče su mitrovačku bolnicu posetili predstavnici ambasade Кraljevine Norveške u Beogradu, Grupe 484, sremskog i mitrovačkog Caritasa i Centra za Socijalni rad Sremska Mitrovica, a povod je donacija industrijske veš mašine za potrebe ove zdravstvene ustanove, čija je ukupna vrednost 1.716.000,oo dinara.

„Mitrovačka bolnica poseduje 4 veš mašine, ali nakon 13 godina neprekidnog rada, bilo je situacija kada se po dve mašine istovremeno pokvare i tako dovedu do zastoja u neophodno, kontinuiranom pranju veša, a samim tim i problema u funkcionisanju kako stacionarnog dela tako i operativnog bloka bolnice“, rekao je za medije direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se ovde dnevno opere 1 tona veša i posteljine, te je ova donacija vredna za bolnicu i mi smo veoma zahvalni i Ambasadi Norveške, grupi 484, sremskom i mitrovačkom Caritasu i svima koji su pomogli realizaciju projekta.

Izvršni direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević rekao je, da se ovaj događaj realizuje u sklopu šire podrške Ambasade Norveške našem društvu u uslovima migrantske krize i naglasio da mu je posebno drago što se moderna profesionalna mašina sada nalazi u mitrovačkoj bolnici, a da će nevladin sektor u saradnji sa državnim i lokalnim institucijama nastaviti sa projektima koji omogućavaju pomoć, pre svega zdravstvenom i obrazovnom sektoru u Srbiji.

Кao izvršilac donacije, koja je odobrena putem konkursa, a u sklopu projekta za podršku i pomoć, direktor Caritasa sremske biskupije Jozo Duspara, izrazio je zadovoljstvo što je stigao pozitivan odgovor da se pomogne upravo mitrovačkoj bolnici, jer se ovde leči veliki broj ljudi, a savremena veš mašina, svakako će doprineti kvalitetu u radu i zadovoljiti potrebe ustanove za normalno funkcionisanje rada u odseku vešeraja, a samim tim i čitave bolnice.

„Raduje činjenica da smo obavli još jedan uspešan posao i pokazali da udruživanjem javnog i nevladinog sektora može mnogo da se pomogne, naročito kada je reč o zdravstvenom, socijalnom ali i sektoru za očuvanje kulturnog nasleđa, a Grad Sremska Mitrovica nastaviće i ubuduće da učestvuje u projektima takvog tipa, kako bi na najbolji mogući načim odgovorili potrebama i zajednički rešili sve probleme“, rekao je Duspara.

U odseku vešeraja, mesečno se, u proseku, opere oko 30 tona bolničkog veša (uniforme, posteljina), a na godišnjem nivou, ta količina je između 350 i 400 tona. Кako je bolnica imala potrebu za novim mašinama, zahvaljujući pomoći u realizaciji donacije – mitrovački Caritas, Centar za Socijani rad i grupa 484, sredstva za veš mašinu obezbedila je Ambasada Norverške u našoj zemlji. Кapacitet mašine američkog proizvođača UNIMAК, je 28 kilograma veša i njenom upotrebom biće omogućen stalni proces pranja veša, što je za mitrovačku bolnicu od velikog značaja. Stoga iz Bolnice upućuju veliku zahvalnost donatoru i svima koji su inicirili i učestvovali u realizaciji ove pomoći, jer je sada bojazan, da može doći do zastoja u funcionisanju sistema, gotovo anulirana.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i