Održan 20. Kup Srbije u karateu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalni, 20. Kup Srbije u karateu za sve kategorije održan je proteklog vikenda u Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Turnir je okupio veliki broj takmičara iz skoro svih gradova zemlje, a isti su organizovali Karate unije Srbije i Karate klub „Sirmijum“. Domaćin manifestacije koja je održana u okviru Novembarskih dana, bio je upravo sremskomitrovački „Sirmijum“.

Na svečanom otvaranju ove manifestacije prisutnima se obratio gradonačelnik Vladimir Sanader i poželeo učesnicima dobrodošlicu u Sremsku Mitrovicu i dobru sportsku sreću.

“Sremska Mitrovica je prepoznata kao grad sporta. Mi smo uvek trudili da iz godine u godinu podržavamo sport, klubove i njihova tamičenja. Ovo je jedan od najznačjninih kupova u karateu u našem gradu. Srećni smo i što imamo ovakva takmičenja za decu, ovde je njih skoro 300 i rad sa mlađim kategorijama je nešto što podržavamo. Drago nam je što je ovaj sportski događaj u našem gradu tako masovan po broju učesnika i što su deca prepoznala dobrobit sporta koju će im doneti“, rekao je gradonačelnik.

Stanislav Raković šef stručnog štaba Karate kluba „Sirmijum“ izrazio je veliko zadovoljstvo brojem takmičara i objasnio da njihov dolazak u Sremsku Mitrovicu nije slučajan.

“Pošto je novembar mesec oslobođenja našeg grada mi se uvek, kao i do sada uključujemo ovom našom manifestacijom u te programe. Takmičenje je okupilo veliki broj takmičara iz svih gradova Srbije, što je pokazatelj da smo mi uvek dobri domaćini i svi se rado odazivaju na naše pozive. Karate klub „Sirmijum“ je na izmaku 45. godine postojanja i iznedrio je mnoge takmičare kako u zemlji tako i u inostranstvu. Imali smo prvake sveta, vicešampione sveta, prvake Evrope, vicešampione Evrope i naravno veoma velik broj medalja u svim kategorijama od najmlađih kategorija, od pionira, pa do seniora. Proneli smo ime našeg grada i naše zemlje širom sveta. Sve ovo ne bi bilo moguće bez uspešnog stručnog štaba gde su treneri po 20 i 30 godina proveli u našem klubu prenoseći znanje na mlađe”, rekao je Raković.

Reč dve o samom programu turnira rekao je Dušan Dačić predsednik Karate unije Srbije.

“Ima oko 300 takmičara na ovom Kupu i to u svim uzrasnim kategorijama. Ovde je prisutno oko 20 klubova iz mnogih gradova Srbije. U prvom delu rade se kate, a u drugom delu sportske borbe. Ono što je interesantno jeste da se mi u katama takmičimo na ocene, a u borbama se takmiče do tri poena, to je ono što je specifično za Karate uniju Srbije, koja je član Svetske karate organizacije”, objasnio je Dačić.

Članovi Karate kluba „Sirmijum“ osvojili su dosta medalja, ali ništa manje zadovoljni nisu ni predstavnici gostujućih klubova.

Možda Vam se svidi i