Vanredna odbrana od poplava kod Šapca

Od strane Ozon
0 komentar

Na reci Savi kod Šapca proglašena je vanredna odbrana od poplava, rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i naglasio da se ta reka nije izlila niti da očekuje da će do toga doći.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih lokalnih štabova za vanredne situacije od 2. marta su u stanju su priparavnosti. Nema izlivanja Save, pratimo situaciju na terenu i očekujem da će stanje pune pripravnosti kada je reč o Savi i ostalim vodotokovima u Srbiji, potrajati do 25. marta – rekao je Marić.

Marić je podsetio da je Republički štab za vanredne situacije već 5. marta zadužio Sektor za vanredne situacije, javna preduzeća „Srbija vode“, „Vojvodina vode“ i Republički hidrometerološki zavod da prate situaciju na terenu.

Prema njegovim rečima ta saradnja odlično funkcioniše.

Načelnik Sektora za vanredne situacije dodao je da će u narednom periodu, tokom aprila, zbog otapanja snega u Austriji, pažnja biti usmerena na Dunav i da će se obavljati celodnevna pripravnost i monitoring te reke.

U opštini Bogatić, u porastu je vodostaj i Save i Drine. Reka Sava je u Crnoj Bari stigla do donjeg dela nasipa i izlila se u ataru Parašnica, u nebranjenom delu, na njive i nekategorisane puteve. Drina je u opštini Bogatić počela da izlazi iz korita u nebranjenom delu u ataru Vasin šib.

Štab za vanredne situacije opštine Bogatić je u punoj pripravnosti, obilaze se kritične tačke a izdato je i saopštenje da se stoka i košnice premeste iz nebranjenog u branjeni deo i da se svi oni koji žive u vikendicama u tom delu, vrate u selo.

Kada je reč o Beogradu, Marić kaže da je u zoni Kule Nebojša zabranjeno parkiranje vozila, mada, dodaje, ni tu situacija nije kritična, već uobičajena i to svake godine.

„To je ono što se skoro svake godine dešava. Nema tu katastrofe ni u najavi“, zaključio je Marić.

Vesti online

Možda Vam se svidi i