U nedelju besplatni preventivni pregledi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nova akcija Ministarstva zdravlja – besplatni preventivni pregledi za sve građane, biće organizovana u nedelju, 16. decembra u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. koja 12. put učestvuje u ovim akcijama, radiće se:

Tokom akcije vršiće se:
– Pulmološki pregledi (po potrebi RTG pluća) – 3 lekara i 2 medicinske sestre.
– Očni pregledi – 2 lekara i 3 medicinske sestre.
– Laboratorijske analize – tumor markeri na karcinom debelog creva – CA 19.9 i CEA – 2 lekara i 5 laboranata.

Akcijom će koordinirati direktor dr Živko Vrcelj, glavna sestra Verica Volarević i koordinator za poliklinički sektor Milkica Кajtez.

Nedovoljna briga o zdravlju, povezana i s nedostatkom vremena da se ode kod lekara, kao i činjenica da se na mnoge preglede duže čeka, dovode do toga da se umire i od bolesti koje su, da su otkrivene, mogle biti izlečene ili bar zalečene. Cilj i ove akcije koja se po dvanaesti out realizuje u sremskomitrovačkoj bolnici je jačanje svesti o neophodnosti redovnih zdravstvenih kontrola, prevencija i rano otkrivanje najmasovnijih bolesti u našoj populaciji.

Akcija traje od 8 do 16 sati i mogu joj se odazvati i oni koji nisu zdravstveno osigurani i iz nekog razloga nemaju zdravstvenu knjižicu, mimo redovnih procedura, bez čekanja i zakazivanja, i tako provere svoje zdravlje.

Ošta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i