Sve je spremno za „Srem folk fest“

Sremska Mitrovica – Jubilarni XV po redu Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ održaće se u Sremskoj Mitrovici u periodu od 11. do 14. avgusta. Tim povodom danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije. Na istoj su govorili direktor „Srem folk festa“ Petar Samardžić i direktor Centar za kulturu „Sirmiumart“ Zoltan Hegediš.

Festival će se održati na dobro poznatom lokalitetu antičkih rimskih iskopina na Žitnom trgu, a početak koncertnog programa zakazan je za 20:30 časova svakog dana. Koncertima će prethoditi defile učesnika centralnim ulicama grada sat vremena ranije. U slučaju lošeg vremena Festival će biti održan u Poslovno sportskom centru “Pinki”.

Prema rečima Samardžića ove godine na Festivalu nastupiće oko 20 ansambala iz celog sveta. Program će, kako je istakao on, biti bogat i raznovrstan baš kao što su Mitrovčani, ali i gosti sa strane navikli.

Po zvaničnom završetku 15. Međunarodnog festivala folklora „Srem folk fest“ u sredu, 15. avgusta na istoj lokaciji održaće se sada već tradicionalno tamburaško veče – koncert tamburaške muzike „Od begeša do prima“.

Ljubitelji tamburice i dobrog štimunga imaće priliku da uživaju u raznovrsnom repertoaru i kvalitetnom izvođenju, za čega će se pobrinuti devet tamburaških sastava.

„Petar je rekao sve navažnije informacije, meni je ostalo da se zahvalim svim našim prijateljima koji pomažu da festival iz godine u godinu bude sve bolji i kvalitetniji. Višemesečne pripreme polako privodimo kraju i za sada sve ide onako kako smo planirali“, rekao je na konferenciji Hegediš.

Osnivač i organizator Festivala je Centar za kulturu Sirmiumart, a pokovitelj Grad Sremska Mitrovica.

You May Also Like