Rezultati rada Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Na današnjoj konferenciji za medije Glavni policijski savetnik Đura Mandić, načelnik Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici predstavio je rezultate rada Uprave na čijem je čelu za period januar – april ove godine.

Prema njegovim rečima stanje javne bezbednosti na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u pomenutom periodu je povoljno i unapređeno. Očuvan je stabilan javni red i mir.

Prema podacima koje je izneo Mandić, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i broj nezgoda sa nastradalim licima, dok je broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja veći za 23,58%.

U oblasti kriminaliteta, takođe je smanjen ukupan broj krivičnih dela i krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem. Istovremeno povećan je broj hvatanja izvršilaca na delu, otkrivenih krivičnih dela u vezi sa drogom i broj zaplena opojnih droga.

Povećan je procenat rasvetljenih krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, koji iznosi 62,14%, dok je u istom periodu prošle godine bio 57,4%.

Od početka godine, registrovane su 173 zaplene opojnih droga i oduzeto 70.016,52 grama opojne droge, najviše marihuane. Otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa 254 biljke. Registrovano je 180 krivičnih dela u vezi droge.

U istom periodu prošle godine realizovano je 88 zaplena opojne droge i registrovano 95 krivičnih dela u vezi droge.

U periodu od januara do kraja aprila smanjen je broj imovinskih krivičnih dela za 20,08%. Registrovano je ukupno 398 imovinskih krivičnih dela, dok je prošle godine registrovano 498 imovinskih krivičnih dela.

„Od početka godine povećan je broj krivičnih dela nasilja u porodici, što je rezultat intenzivnog rada policije na terenu i ohrabrenosti žrtava da prijave ovo krivično delo“, rekao je načelnik.

Registrovano je 90 krivičnih dela nasilja u porodici, za devet više nego 2017. Od 1. juna, kada je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici izrečeno je ukupno 340 hitnih mera.

Za prva četiri meseca 2018. maloletnici su izvršili 44 krivična dela, manje za 6,38% nego 2017. Smanjen broj maloletnih izvršilaca krivičnih dela za 6,97%.

„U narednom periodu, prioritet u radu Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici biće suzbijanje narkomanije – otkrivanje krivičnih dela u vezi droge i procesuiranje izvršilaca i bezbednosna zaštita građana i njihove imovine“, završio je Mandić.

You May Also Like