CG Corp Global iz Nepala, koja je u oktobru 2017. godine otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi u kojoj će proizvoditi instant nudle Wai Wai, posle evropskog tržišta počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu, saopšteno je iz ove kompanije.

„Kada smo otvarali fabriku u Rumi, želeli smo da fabrika bude temelj za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. U tome smo uspeli: Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz nudli proizvedenih u Srbiji započeli i u Ujedinjene Arapske Emirate, a narednih nedelja počećemo da ih izvozimo i u Ameriku i Kanadu“, kaže generalni direktor Vipin Pangeni.

Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugalu, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvozom u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje.

Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja Wai Wai nudli, a otvaranjem fabrike u Rumi kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Evropi. Fabrika Wai Wai deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera – infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

Kompanija CG Corp Global sa svojim svetski poznatim brendom Wai Wai nudlama učestvovaće ove godine i na najvećem svetskom sajmu hrane i pića Gulfood koji se održava u Dubaiju. Svake godine ovaj sajam, koji se ove godine održava od 18. do 22. februara, pirivlači profesionalce iz celog sveta, a prošle godine postavljen je i rekord – 5.000 kompanija izlagača iz 120 zemalja.

Izvozu je namenjeno 80% proizvodnje u fabrici u Rumi, a do 2020. biće zaposleno ukupno 407 ljudi.

ekapija.com

You may also like