Novi CT aparat u Mitrovačkoj bolnici za desetak dana

Od strane Ozon
0 komentar

Za desetak dana u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sa radom će početi novi CT aparat. Reč je o „Filipsovom” aparatu, čija je ugradnja u toku, a koji je kupljen zahvaljujući sredstvima dobijenim od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, piše Dnevnik.

Prema objašnjenju dr Živka Vrcelja, direktora ove ustanove, početkom rada novog aparata, s obzirom da je stari bio u kvaru i da su u njegovu popravku uložena značajna sredstva, zaustaviće se priče i glasine da on neće biti u funkciji do kraja godine.

„To jednostavno nije tačno, aparat će vrlo brzo početi sa radom. Takođe, u toku je nabavka dva sterilizatora koji treba da stignu u roku od mesec do mesec i po dana. Laparaskopski stub za hirurgiju takođe je nabavljen sredstvima Pokrajine. Bolnica će biti opremljena i novim kolor doplerom, ultrazvučnim aparatom za srce i krvne sudove, laserom“, precizirao je dr Vrcelj.

U toku su konkursi za specijalizacije – za dečju hirurgiju, opštu hirurgiju, subspecijalizacija za medicinu bola, odnosno anesteziju, onkologiju, hematologiju i neonatologiju. Najveći problem i dalje ostaje sve starija populacija i sve veći broj malignih bolesti, a sa druge strane manjak zaposlenih, što zbog odlaska u inostranstvo, što zbog uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

„Došli smo u problem i sa spremačicama, koje finasiramo iz sopstvenih sredstava. Bilo je problema i sa terminima naručivanja ambulantnih pregleda, ali to smo rešavali u hodu“, rekao je Vrcelj na konferenciji za novinare.

Izvor: dnevnik.rs/LJ. M.

Možda Vam se svidi i