Nastavak projekta „Matura“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru projekta „Matura“, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u toku maja meseca organizuju tribine i predavanja za učenike završnih razreda srednjih škola. Prošle nedelje edukativna tribina je održana u Prehrambeno – šumarskoj i hemijskoj školi, a danas u Ekonomskoj školi 29. Maj u Sremskoj Mitrovici.

Cilj projekta je unapređenje bezbednosne kulture maturanata srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Direktor Ekonomske škole „9. Maj“ Novica Novaković koja ove godine ima 195 učenika završnih razreda kratko je rekao da se svake godine u maju mesecu pojačaju preventivne aktivnosti koje se odnose na bezbednost učenika u toku maturskih proslava i završetka školske godine.

„Kao i ranijih godina dosta radimo na preventivi, angažovani su svi naši profesori, stručne službe i iskreno se nadam da nećemo imati većih problema i da će maturske večeri proći u najboljem redu“, rekao je Novaković.

Pored projekta „Matura“ koji se sprovodi u srednjim školama, u osnovnim školama, za ovu školsku godinu, održana su predavanja u okviru projekta „Osnovi bezbednosti dece“.

Zajedničke projekte Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na području Srema realizuju pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa školama i opštinskim upravama, među kojima je i Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i