Mitrovici 30 miliona dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema pisanju „Politike“ čak 79 opština i gradova je iz republičke budžetske rezerve dobilo finansijsku pomoć krajem prethodne godine. Među onima koji su ovu pomoć dobili našla se i Sremska Mitrovica kojoj je dodeljeno 30 miliona dinara.

Odlukom Vlade Srbije iz budžetski rezervi za poslednji krug finansijske pomoći gradovima i opštinama u prošloj godini izdvojeno je više od 4 milijarde dinara.

Najveće uplate iz republičkog budžeta u iznosu od po 450 miliona dinara, piše dalje „Politika“ odobrene su Кragujevcu i Leskovcu. Grad Niš dobio je 300, dok je Vranju odobreno 200 miliona dinara. Grad Beograd, koji je u dva navrata već dobio 110 miliona dinara, sada je iz centralne kase dotiran sa dodatnih 185 miliona dinara.

Po 150 miliona dinara uplaćeno je Novom Pazaru i Novom Sadu, Požarevcu je odobreno 90, a Zaječaru 55 miliona dinara. Po 50 miliona dinara odobreno je Кraljevu i Кruševcu, dok je Loznica dobila 40 miliona. Smederevo je dobilo istu količinu novca kao i Mitrovica, dok je Sombor dobio pet miliona manje, odnosno 25 miliona dinara.

Značajan iznos dobili su Prokuplje, Medveđa, Despotovac Inđija, Smederevska Palanka, Кanjiža i Novi Кneževac.

Politika

You may also like