Sremska Mitrovica – Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u periodu od 1. januara 2017. do 1. januara 2018. godine u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici otvoreno je ukupno 14 stečanijh postupaka.

Prvi stečajni postupak otvoren je početkom februara meseca prošle godine i to nad preduzećem “PIMS” DOO Društvo za prehrambenu industriju i marketng iz Šimanovaca. Nakon ovog preduzeća ista sudbina je 14. marta zadesila i „VK ECO – DRVO“ iz Inđije, a samo dva dana kasnije stečajni postupak pokrenut je i nad Preduzećem za proizvodnju, trgovinu i usluge „Frutivita“ doo iz Stare Pazove. Poslednjih dana marta meseca 2017. godine u stečaj je otišlo i jedno preduzeće iz Nove Pazove – „Gumadrum“ d.o.o.

U aprilu je u stečaj pokrenut nad preduzećem iz Hrtkovaca „Nikica expres“.

Proizvodno trgovinsko društvo „D I R“ DOO iz Šida je u stečaju od 29. avgusta, a „BEKAPI“ iz Stare Pazove od kraja septembra meseca.

Stečajni postupak nad sremskomitrovačkim preduzećem „Maxi Euroline“ pokrenut je takođe krajem septembra meseca. U novembru ista sudbina zadesila je vrdničku fabriku opreme „Rotis group LOLA“, zatim Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, prodaju, izvoz i uvoz „Rotis group“ Vrdnik (Čukarica“), „Bemix DCA“ i „Comerce“ DOO iz Stare Pazove.

Poslednja dva stečajna postupka u 2017. godini u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici pokrenut su u decembru mesecu i to nad “BEMIX 1971 group“ i „Međaš“ DOO iz Stare Pazove.

You may also like