Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.M. (1968) iz Sremske Mitrovice i N.К. (1988) iz Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda na štetu pedesetsedmogodišnjeg Beograđanina, od kojeg su uz pretnje njemu i njegovoj porodici tražili 500.000 evra.

Sumnja se da je D.M. angažovao N.К. kome je ranije uz novčanu naknadu više puta navodno skidao crnu magiju, da zaplaši oštećenog muškarca koji je u D.M. imao veliko poverenje.

Nakon što mu je dao instrukcije, uputio ga je da kupi nove brojeve za mobilne telefone i aparate, naveo imena dece i supruge i napisao mu SMS poruku koju će poslati oštećenom kako bi ga nagovorio da dođe do jednog manastira. Potom je N.К. tu poruku, po dogovoru sa D.M. poslao Beograđaninu, predstavljajući se kao monah koji je bolestan i ne može da priča.

Кada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mesto, N.К. mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz pretnju pištoljem zahtevao isplatu 500.000 evra kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici.

Policija je prilikom pretresa stana N. К. pronašla oba predmeta, pa će protiv
njega podneti krivičnu prijavu i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akcija hapšenja izvedena je u koordinaciji i saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i