LEŽIMIR: Radovi na terenu seoskog fudbalskog kluba

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Trenutno su u toku radovi na postavljanju ograde oko igrališta Fudbalskog kluba „Planinac“ u Ležimiru.

Iste su danas obišli načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, predsednik Mesne zajednice Ležimir Jovan Kuzmančević i predsednik FK „Planinac“ Željko Vujanić.

„Sačekali smo kraj jesenjeg dela sezone kako bi pristupili radovima na ogradi. To je ono što smo imali u planu za ovu godinu i što će biti u vrlo kratkom vremenskom roku završeno. Naredne godine nastavljamo sa istim, odnosno sličnim radovima na adaptaciji fudbalskih terena, jer naša obaveza i dužnost je da stvorimo što bolje uslove pre svega mladima da se bave sportom, a zatim i rekreativcima“, rekao je Nedić.

On se zahvalio se predsedniku kluba i mesne zajednice na sradanji, strpljenju i razumevanju.

„Nakon nekoliko godina od obećanja koje smo dali našim meštanima, konačno je došlo vreme i da ga ispunimo. Ovi radovi svakako da najviše znače našem seoskom fudbalskom klubu, ali i ostalim našim meštanima, prvenstveno deci koja se na ovom terenu okupljaju i provode svoje vreme. Fudbal je oduvek okupljao Ležimirce i zato im treba obezbediti lep i funkcionalan prostor na kojem će bodriti svoje sugrađane“, rekao je prilikom obilaska radova Kuzmančević.

Vujanić je kratko rekao da je klub osnovan davne 1933. godine, da se takmiči u Gradskoj fudbalskoj ligi i trenutno zauzima peto mesto na tabeli.

„Klub u ovom trenutku okuplja 24 igrača, imamo solidnu ekipu i borićemo se za prvo mesto. Mislim da je važno je da svi klubovi, ne samo naš, nego i u ostalim seoskim sredinama imaju dobre uslove za treniranje i trudićemo se da u tom smeru, zajedno sa savetom mesne zajednice i lokalnom samoupravom radimo i u narednom periodu“, rekao je Vujanić.

Vrednost radova na postavljanju ograde oko terena Fudbalskog kluba „Planinac“ iznosi 735.000 dinara i finansirani su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i