Sremska Mitrovica – Kvar koji je prouzrokovao višesatni zastoj u isporuci toplotne energije korisnicima priključenih na daljinski sistem grejanja u Sremskoj Mitrovici je otklonjen i radijatori su ponovo topli.

Lokaciju na kojoj se desio kvar jutros je obišao direktor Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

„Pre desetak dana primetili smo da imamo određene gubitke energije na magistralnom toplovodu, odmah smo se stavili u akciju da lociramo tačno mesto na kojem se to dešava. Curenje je nakon nekog vremena locirano i iskopali smo veliku količinu zemlje kako bi došli do tog mesta, planirali smo da intervencija na tom delu toplovoda bude realizovana za nekoliko dana, da naši korisnici budu upoznati sa radovima, sa podacima kada i koliko dugo neće imati grejanje, međutim sinoć oko 20 časova došlo je do naglog curenja i pražnjenja toplovoda tako da smo morali odmah pristupiti otklanjanju kvara. Radovi su znači startovali upravo oko 20 časova sinoć, a završeni su jutros oko 08:00 časova kada je sistem vraćen u normalu. Naši korisnici nisu imali grejanje taj navedeni vremenski period, odnosno sinoć oko sat i po vremena i jutros oko 2 sata“, objasnio je direktor Sladojević.

On nje dodao da je glavni, magistralni toplovod star preko 30 godina i da će njegov najkritičniji deo biti zamenjen naredne godine.

„Mogu samo da pohvalim našu tehničku službu koja je bila na terenu celu noć i da se zahvalim korisnicima na razumevanju“, rekao je Sladojević.

Bez toplotne energije zbog pomenutog kvara ostali su svi korisnici priključeni na daljinski sistem grejanja, osim onih koji su priključeni na lokalne kotlarnice u naseljima Stari most, Stevan Sremac i KP Dom.

Možda Vam se svidi i