FK „Budućnost“ bogatiji za omladinsku školu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub „Budućnost“ iz Salaša Noćajskog od ovog leta bogatiji je za omladinsku školu koju, na žalost poslednjih godina sve manji broj klubova ima.

Trenutno škola okuplja oko 30 dečaka i devojčica i besplatna je. Treninzi se odvijaju tri puta nedeljno što na terenu “Budućnosti”, što na sportskom terenu seoske osnovne škole, a sa takozvanim petlićima rade Mića Milovanović i Milan Minić.

“Odveo sam svog sina na trening “Podrinja”, ali kada sam video da tamo ima jako puno dece, pomislio sam da ne bi bilo loše da i mi naše mališane okupimo, jer verovao sam da ima još roditelja u selu koji bi rado svoju decu usmerila na fudbal i na “Budućnost”. Nisam pogrešio i zaista veliki broj klinaca se okupio, što je jako dobro”, kaže Minić.

Dečaci i devojčice sa kojima radi za sada uče osnove fudbala, ali i sportskog ponašanja, odnosno kako treba da se odnose prema saigraču, kako prema protivniku, kako u porazu, a kako u pobedi.

“Vrlo je važno da deca sada nauče šta je to fer igra i to je ono što želimo da usadimo svakom pojedincu, a što se tiče igre kao igre, tek smo počeli, ima talentovane dece, ima i onih kojima bi možda bolje išao neki drugi sport ili možda neka umetnost, ali važno je da su tu, da se druže, da treniraju, imaju obavezu i jednostavno da kvalitetno provode tih nekoliko sati nedeljno”, nastavlja Minić i dodaje da su deca prilčno poslušna i da se za sada treninzi odvijaju bez problema.

Najmlađim fudbalerima i fudbalerkama pored roditelja, baka i deka pomoć su pružili i lokalni privrednici – Dadex, Đukić agrar, Radosnica, Hrana produkt – koji su im obezbedili dresove i lopte. Formiranje najmlađe selekcije ”Budućnosti” podržao je i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica.

Pored petlića i seniora fudbalski klub u Salašu ima još i selekciju kadeta. Nju vodi Bora Todorović.

“Možda zbog toga što nismo ranije imali najmlađu selekciju sada imamo problem sa kadetima, njih nemamo dovoljno za jedan tim. Međutim naše prve komšije Fudbalski klub “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice nam je pozajmio nekoliko igrača, tako da možemo da nastupamo. Takmičimo se u kadetskoj ligi Opštine Sremska Mitrovica koja broji desetak klubova. Ravnopravno se nosimo sa protivnicima i za sada ne funkconišemo loše”, kaže Todorović i izražava nadu da će narednih godina kada petlići stasaju kadetski tim biti jači i imati dovojno igrača.

Uslovi na terenu su zadovoljavajući slažu se svi treneri kluba, ali ono čemu će težiti uprava jeste da se u narednom period urede svlačionice, kako bi uslovi bili ne samo zadovoljavajući, nego onakvi kakve jedan klub sa dugom istorijom i tradicijom kao što je “Budućnost” i zaslužuje.

You may also like