Dani Vojvodine u Puli

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, predstavila je turističke potencijale Grada na „Danima Vojvodine“ u Puli, 15 – 16. juna.

U organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i Vlade autonomne pokrajine Vojvodine, organizovano je predstavljanje raznovrsne i bogate turističke ponude Vojvodine u Puli, kako bi privukli što više turista iz Istre i ostalih krajeva Hrvatske, ali i turista iz raznih zemalja koji su se tu trenutno našli.

Sremska Mitrovica je bila posebno atraktivna autentičnim nastupom u rimskim
kostimima, degustacijom rimskog hleba (Apelina pekara) i domaćih proizvoda seoskog turističkog domaćinstva “Nana“ iz Noćaja.

Promovišući istorijsko i kulturno blago Grada, prolaznike je u svoju Carsku palatu pozivao virtuelni Konstancije II, rođen u Sirmijumu.

U toku Dana Vojvodine, nastavljena je dobra saradnja sa Turističkim zajednicama Istre i uspostavljeni su dogovori za zajedničke, nove projekte, pa se tako u Mitrovici očekuje dolazak njihovih glumaca i gladijatora kako bi gostovali na II Festivalu „Carski Sirmijum – grad legendi“ koji će se održati od 31. avgusta do 2. septembra u Sremskoj Mitrovici.

You May Also Like