Četiri kompanije grade pogone u Sremskoj Mitrovici – Grad planira i treću industrijsku zonu

Od strane Ozon
0 komentar

Četiri kompanije – tri strane i jedna domaća – ove godine završavaju proizvodne pogone u Sremskoj Mitrovici, a u njima bi posao trebalo da nađe više od 250 radnika. Reč je o austrijskoj kompaniji Batimat, italijanskoj Labor Legno, nemačkoj Kuehne i našem Roloplast Mošiću.

– Za manje od dva meseca Batimat će početi izgradnju hale u kojoj će proizvoditi termoizolacioni materijal. Oni su u industrijskoj zoni Jezero kupili parcelu od dva hektara, na kojoj će podići fabriku od 2.000 kvadratnih metara. U prvoj fazi zaposliće 80 ljudi, a inače im je plan da se razvijaju u tri faze, što će uvećavati potrebu za radnom snagom – kaže Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik koji zajedno sa čelnicima Grada radi na privlačenju investitora.

Roloplast Mošić, koji proizvodi PVC i aluminijumsku stolariju, kupio je parcelu u industrijskoj zoni Sever i na površini od četiri hektara gradiće pogon od 6.000 kvadratnih metara.

U istu zonu stigla je i nemačka kompanija Kuehne, koja na tri hektara građevinskog zemljišta širi kapacitete za proizvodnju kornišona, gde će posao naći više od 50 ljudi.

– Italijanski investitor Labor Legno završava fabriku od 5.000 kvadratnih metra u kojem će, prema planu, već u martu početi proizvodnja drvenih obloga i galanterije, parketa, lajsni… U ovoj fabrici za dva meseca biće uposleno oko 50 naših sugrađana – kaže Stanišić.

Šire se industrijske zone

U Sremskoj Mitrovici dve industrijske zone prostiru se na više od 45 hektara građevinskog zemljišta. U zoni Sever ostalo je slobodno 4,5 hektara, a u zoni Jezero tri.

Očigledan ekonomski rast i interesovanje investitora primorali su Gradsku upravu da već sada razmišlja o opremanju i treće industrijske zone, koja će se prostirati na oko 50 hektara uz sam autoput Beograd – Šid. Komunalno opremanje ove zone, očekuje se, počeće ove godine.

Ekapija

You may also like