U Mačvanskoj Mitrovici uvek radno

Od strane Ozon
0 komentar

Mesnoj zajednici Mačvanska Mitrovica nedavno su se obratili građani koji žive u nastavku ulice Braće Andonović zbog problema koji imaju sa neasfaltiranim drumom. Zahvaljujući saradnji koju je nedugo zatim Mesna zajednica ostvarila sa firmom “Metalfer”, Javnim komunalnim preduzećem “Vodovod” i “Hidrograđevinarom” problematični put je pošljunčen.

“Put u pomenutoj ulici, odnosno u nastavku ulice bio je u jako lošem stanju, pogotovo sada kada nastupa kišni, odnosno snežni period, blato je bilo nemoguće zaobići, ljudi prosto nisu mogli lepo da izađu iz svojih dvorišta. Dužina puta koji smo pošljunčili iznosi negde oko 200 metara, a problem smo, bar privremeno rešili za desetak domaćinstava”, objašnjava predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač.

On kaže da je cilj da se u narednom periodu uredi kompletna putna infrastruktura u Mačvanskoj Mitrovici, a koja je u nadležnosti Grada Sremska Mitrovica.

“Postoje još neke stvari koje treba da radimo kada govorimo o putnoj infrastrukturi, međutim mislim da naredne godine neće biti novčanih sredstava za tako nešto, tako da se nadam da ćemo u 2019. godini moći da završimo deo tih stvari koje smo planirali u našoj Mesnoj zajednici. Pre svega mislim na asfaltiranje ulice u naselju Krivaja. Kada bih rekao ime ulice na koju mislim nikome taj podatak ne bi značio, ali ću objasniti da je to kada se ide iz pravca Sremske Mitrovice drugi ulaz u naselje Krivaja, pa sve do česme. Plan je da se put u ulici proširi na pet metara i da se presvuče novim slojem asfalta, jer je u poslednje vreme ulica izuzetno prometna, a put oštećen”, priča Kovač.

On podseća da je i glavni put kroz Mačvansku Mitrovicu na pojedinim mestima takođe u jako lošem stanju, ali da je isti u nadležnosti puteva Srbije, što znači mi Mesna zajednica na čijem je čelu, odnosno lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica po tom pitanju ne mogu puno toga da učine.

“Rasveta, odnosno nesovetljenost ulice Dragoljuba Veljanovića kod Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” se takođe pojavila kao gorući problem. Odnosno, to je višedecenijski problem na koji su u poslednje vreme savetu Mesne zajednice ukazivali stanovnici Mačvanske Mitrovice i na čijem otklanjanju će se takođe raditi u narednom periodu”, priča Kovač.

Prema njegovim rečima sledeće godine trebalo bi da konačno bude rešen problem mosta preko kanala Bogaz. Radi se o mostu koji spaja naselje Lopatovac i ostatak Mačvanske Mitrovice.

“Sredinom leta 2018. godine mislim da ćemo pristupiti izgradnji novog mosta preko pomenutog kanala, projekat je već urađen i realizovaće ga Vodoprivredno društvo “Sava” iz Šapca. Da pomogne finansijski u izgradnji novog mosta ponudio se i jedan naš građanin, ali ne bih želeo još da ga imenjemo, sačekaćemo naredno leto”, objašnjava Kovač.

Saobraćanje motornih vozila preko postojećeg mosta napravljenog davne 1974/1975. godine od dela tadašnjeg pontonskog mosta kao privremeno rešenje dok se ne izgradi pravi most zabranjen je od početka godine.

Možda Vam se svidi i