U četiri kontrole otkrivena 42 ilegalna migranta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Carinici su u različitim delovima zemlje sprečili ukupno 42 migranta da ilegalno pređu granicu i predali ih policiji u dalju nadležnost, saopštila je juče Uprava carine.

Na graničnom prelazu Batrovci, juče oko 14 sati, otkriveno je 17 migranata, od kojih je troje dece iz Iraka, dok su ostali migranti punoletni državljani Avganistana.

Oni su se nalazili u dva kamiona bugarske firme koja su prevozila tekstil i boju za tekstil, a detaljnom kontrolom kamiona, od kojih je jedan robu prevozio u Sloveniju, a drugi u Austriju, u tovarnom prostoru među paletama otkriveni su migranti.

Nekoliko sati ranije, dubinskom kontrolom autoputa Pirot-Niš, u blizini naselja Crvena Reka primećen je „Folksvagen Pasat“, beogradskih registarskih oznaka, koji je zatamnjenim staklima i vidnom preopterećenošću tovarom izazavao sumnju carinika.

Nakon što je automobil zaustavljen, a vozač pobegao u nepoznatom pravcu, u prostoru predviđenom za zadnja sedišta, kojih nije bilo, pronađeno je 15 državljana Iraka, među kojima je bilo i troje dece uzrasta između tri i sedam godina.

Juče rano ujutru na graničnom prelazu Sremska Rača otkriveno je još šest migranata, takođe skrivenih u kamionu, državljana Avganistana koji su, sa muškarcem iz Pakistana, bolji život pokušali da pronađu skrivajući se u prikolici kamiona koji je iz Turske prevozio tekstil i kozmetičke proizvode.

Prošle nedelje, takođe na Batrovcima, carinici su uz pomoć mobilnog skenera i analizom slike na kojoj su se prikazale ljudske siluete utvrdili da se u kamionu domaćih registarskih oznaka nalazi šest osoba, za koje se takođe ispostavilo da su državljani neke od zemalja poznatih kao žarišta ljudskih migracija, dodaje se u saopštenju.

RTV
Foto: carina

Možda Vam se svidi i