Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica proslavila rođendan

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica juče je u Galeriji „Lazar Vozarević“ prigodnim programom obeležila Dan osnivanja.

Na jedan neobičan i zanimljiv način gostima su predstavljene sve aktivnosti Turističke organizacije, sve manifestacije u kojima je Organizacija učestvovala, a akcenat je stavljen na novu turističku brošuru koja je nedavno osvojila treću nagradu na XIII Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“.

„Ove godine smo u Kruševcu dobili treću nagradu za turističku publikaciju i upravo nju smo iskoristili kao motiv da se okupimo i pozovemo sve saradnike sa kojima smo sarađivali, ali ne samo na njoj nego i tokom prethodnih meseci. Trudili smo se da zadržimo originalnost i da na jedan neobičan način proslavimo naš rođendan, pa ćemo tako listajući ovu brošuru, kroz dramski pokret, film, priču istoričara pokušati da pokažemo sve ono što je Turistička organizacija radila, kako samostalno, tako i u saradnji sa mnogobrojnim kretivnim ljudima, kulturnim ustanovama i drugim partnertima. Nećemo ih sve nabrajati, jer spisak je dug, ali saradnja sa svima njima je bila izuzetno dobra i uspešna“, rekla je Svetlana Sabo, direktorka Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Ona je kao nešto što je obeležilo ovu godinu pomenula kviz namenjen učenicima četvrtih razreda „Sirmium – Carski grad“ koji je podstakao osnovce da na jedan interesantan način nauče nešto novo o istoriji drevnog Sirmiuma, zatim Vinski park koji je ove godine po prvi put održan u Sremskoj Mitrovici, baš kao i manifestacija „Carski Sirmium grad legendi“.

„Još puno toga je ostalo da se uradi, a ono što mi smatramo da je, da se tako izrazim, kočnica u našem radu jeste nedostatak smeštajnog kapaciteta. Mi za sada beležimo rast poseta i prenoćišta i ovo je sa ponosom to mogu da kažem, najbolja godina do sada, jer smo već zabeležili preko 10.000 noćenja, a višestruko više poseta“, rekla je Sabo.

Za kraj ona je dodala da se u turizmu krije veliki potencijal i da ga samo treba na pravi način iskoristiti.

Možda Vam se svidi i